Antena Meniu Search
x

Video Adormirea Maicii Domnului: Mănăstirea Nicula se pregătește pentru marele pelerinaj de Sfânta Maria. Zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Cluj

A început marele pelerinaj de Sfanta Maria la Mănăstirea Nicula. Zeci de mii de pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi la Cluj. Primele corturi au fost deja montate pe dealul mănăstirii.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.08.2022, 15:28

Vezi și

Primele corturi au fost instalate aici pe dealurile mănăstirii, deși pelerinajul înepe oficial abia mâine la ora 12:00. Oamenii au profitat de faptul că în acest an sărbătoarea este în weekend și au venit la Nicula pentru a trece o zi sau chiar două în plus, la mănăstire.

Credincioșii, veniți din toate colturile țările pentru marele pelerinaj

Sunt credincioși veniți de departe, cu trenul, cu mașina, unii dintre ei chiar și pe jos și care odată ce au ajuns la mănăstire s-au pus la rând pentru a se închina la icoana Fecioarei Maria, despre care se spune că ar fi făcătoare de minuni. Își vor petrece noaptea în cort, sau unii dintre ei sub cerul liber, dar spun că merită în numele credinței.

Mâine va avea loc celebrul pelerinaj, pe jos, când mii de credincioși în frunte cu Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț, vor parcurge la pas distanța din Gherla până în dealul mănăstirii, o distanță de de șapte kilometrii.

Punctul culminant al procesiunii va fi mâine la miezul nopții, când icoana făcătore de minuni va fi scoasă pe brațe din biserică, se va înconjura cu ea lăcașul de cult, iar apoi va fi amplasată pe altarul de vară. Acest lucru se întâmplă doar odată pe an.

Totul se încheie luni, la orele amiezii, după sfânta liturghie .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Adormirea Maicii Domnului: Mănăstirea Nicula se pregătește pentru marele pelerinaj de Sfânta Maria. Zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Cluj