Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român, şi-a expus operele. Artistul a vândut o lucrare cu aproximativ 10 milioane de dolari

Expoziţie inedită, seara trecută, în Timişoara. Cel mai bine cotat pictor român contemporan pe plan internaţional, Adrian Ghenie şi-a expus în premieră absolută, lucrările personale, intitulate "Corpul Imposibil". După 14 ani, artistul care anul trecut a vândut o lucrare cu aproximativ 10 milioane de dolari, a venit în România, cu opere de artă, pictate doar în non-culori.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 21.04.2023 , 08:03

Poveste picturilor lui Adrian Ghenie a început în plină pandemie, atunci când artistul a vrut să pună pe hârtie trăirile din acea perioadă. Mai exact - relația omului modern cu tehnologia. "A început să se preocupe de subiectul acesta a la hibrizilor, între anatomia umană şi acest corp tehnologic, care ne invadeaza tot mai mult, iar desenele pe care le-a propus în ultimii ani, sunt tot mai picturale", a declarat Diana Marincu, curator de expoziţie. Surprinzătoare aceste desene, realizate printr-o hârtie specială, care i-a permis artistului cu suprapuneri, mult mai uşor.

Adrian Ghenie e unul dintre cel mai bine cotaţi pictori români contemporani de peste hotare

Aşa a prins viaţă expoziţia "corpul imposibil" pe care pictorul a expus-o în premieră, la Timişoara. A trecut de la lucrările sale colorate, în culori vibrante, la opere de artă pictate doar în non culori. Deşi evenimentul a fost destul de puţin mediatizat, la Timişoara sute de oameni şi-au dorit să vină să vadă prima expoziţie personală a lui Adrian Ghenie în România, în ultimii 14 ani.

Vezi și

"El întotdeauna a căutat altceva. El niciodată nu s-a complăcut într-o reţetă", a declarat Diana Marincu, curator expoziţie. Adrian Ghenie este unul dintre cel mai bine cotaţi pictori români contemporani de peste hotare, iar cei care doresc să-i admire operele inedite, o pot face până pe 18 iunie, în cadrul acestui vernisaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român, şi-a expus operele. Artistul a vândut o lucrare cu aproximativ 10 milioane de dolari