Antena Meniu Search
x

Video Aeroportul Otopeni se modernizează. Cum vor fi afectaţi pasagerii timp de doi ani

Nicio veste bună nu rămâne nepedepsită. Aeroportului Henri Coandă se modernizează, doar că întreg procesul vine la pachet cu aglomeraţie şi haos pentru pasageri: din cele o sută de ghişee de check-in, un sfert vor fi închise timp de doi ani. Aşa că, înarmaţi-vă cu răbdare şi veniţi si mai devreme decât de obicei la aeroport. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.10.2022, 19:38

Vezi și

Cine călătoreşte de pe aeroportul Otopeni cu bagaj de cală,trebuie să îşi ia la pachet şi răbdarea. A început modernizarea terminalului vechi, iar un sfert dintre ghişeele de check-in vor fi închise.

Pasagerii, îndemnaţi să vină cu 4 ore înainte de zbor

Dintr-un total de 104 ghişee de check-in, în următorii doi ani, companiile aeriene vor putea folosi doar 78 dintre acestea. Astfel, pasagerii ar trebui să se aştepte la cozi în perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi a concediilor de vară.

De fapt, cozi se pot forma oricând la anumite ore când sunt programate mai multe zboruri. Conducerea aeroportului recomandă pasagerilor să ajungă la terminal cu trei ore înainte de zbor. De frică să nu piardă avionul, cei mai mulţi au venit azi chiar mai devreme.

Pe acelaşi subiect

Cei care călătoresc cu bagaj de mână nu vor fi afectaţi

Pasager: Am primit un email în care ni s-a sugerat să venim cu 3-4 ore înainte. Prin urmare, data viitoare vom veni cu bagaje de mână şi atât.

Actualul sistem funcţionează de aproape 20 de ani şi nu mai făcea faţă. La finalizarea lucrărilor de modernizare, adică în 2024, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40%.

Valentin Iordache - purtător de cuvânt Aeroport "Henri Coandă": Nu vorbim doar despre acest mobilier din spatele meu şi de benzile de bagaje, ci de tot ceea ce este sub noi. Întregul sistem de transport bagaje, cât şi la controlul de securitate

În plus, vor fi disponibile și 12 ghișee de tip "self service drop off", care vor permite pasagerilor să-și depună singuri bagajul de cală. Investiţia totală se ridică la 21 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Aeroportul Otopeni se modernizează. Cum vor fi afectaţi pasagerii timp de doi ani