Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Aerul condiţionat nu mai funcţionează pe Aeroportul Otopeni, iar problema nu se va rezolva prea curând

Aeroportul Otopeni a rămas fără aer condiţionat. O avarie majoră la sistemul de climatizare s-a produs în urmă cu câteva zile, iar problema nu-şi va găsi rezolvare curând. Cei mai afectaţi sunt pasagerii care ajung în zona de îmbarcare unde se pot înregistra peste 30 de grade Celsius.

de Anaida Glujdea

la 26.06.2024 , 19:28

Sistemul de climatizare al aeroportului a cedat după mai bine de o săptămână în care în Bucureşti a fost caniculă în fiecare zi. Pasagerii care ajung la îmbarcare sunt nevoiţi să îndure un aer irespirabil. 

Avaria la sistemul de climatizare s-a produs încă de vineri, dar abia astăzi s-a găsit soluţia de-a aduce echipamente noi, de închiriat, pentru rezolvarea problemei. Până la instalarea acestora, va mai trece însă cel puţin o săptămână. 

Temperaturi de peste 30 de grade Celsius în zona de îmbarcare

Vezi și

Până atunci oamenii sunt nevoiţi să îndure temperaturile ridicate din interior aşa cum pot. Unii au făcut şi sesizări.

Pe acelaşi subiect

"Şi astăzi am avut personal o verificare la terminalul aeroportului. Temperatura este bună, vorbim de 23, 24, 25 de grade. Doar în acea zonă de îmbarcare, temperatura este în continuare ceva mai ridicată. Normativele de proiectare nu prevăd temperaturi peste 32 de grade nu s-a luat în calcul faptul că pot fi mai multe zile cu temperaturi caniculare, nu o zi sau două cum era pe acea vreme. Au fost pasageri care au ajuns chiar la mine să-mi spună că disconfortul este important, le-am explicat care este situaţia, au înţeles", a spus Valentin Iordache- purtător de cuvânt Aeroportul "Henri Coandă".

Aerul condiţionat încă funcţionează la intrarea în aeroport şi la check-in, dar surpriza ii asteapta imediat ce trec de controlul de securitate.

Reprezentanţii aeroportului spun că luna viitoare se va încheia licitaţia pentru modernizarea aeroportului, adică inclusiv pentru înlocuirea sistemului de climatizare, vechi de peste 25 de ani. 

Anaida Glujdea Like

Am încercat puțin din toate meseriile, dar mereu am avut același scop: să ajut. Iar acum, ajut oamenii sa fie informați, sa fie la curent cu ultimele evenimente, chiar dacă sunt plăcute sau mai puțin plăcute.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Aerul condiţionat nu mai funcţionează pe Aeroportul Otopeni, iar problema nu se va rezolva prea curând