Antena Meniu Search
x

"Afacerea" cu care doi soţi au crezut că dau lovitura, dar au ajuns la poliţie. Prejudiciul depășește 1,3 milioane de euro

Doi soți, de 36 și 45 de ani, au fost reținuți de polițiștii Capitalei pentru tâinuire. Aceștia sunt acuzați că ar fi vândut în țară produse de lux furate de la firme din Italia. Prejudiciul depășește 1,3 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 13:12

- Shutterstock

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din Capitală au făcut marți două percheziții domiciliare și au dus la audieri două persoane, într-un dosar penal de tăinuire.

Cei doi furau produse de lux din Italia

În perioada octombrie 2021 - martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești, ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în România, apoi ar fi fost vândute, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operațiuni de livrare fiind efectuate de doi soți, o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Ce au găsit anchetatorii în urma percheziţiilor

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată, înregistrate în istoric, tranzacții cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind furate din Italia.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux, peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței, dat fiind faptul că este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux, estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

De asemenea, cei doi bănuiți au fost duși la audieri, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Afacerea" cu care doi soţi au crezut că dau lovitura, dar au ajuns la poliţie. Prejudiciul depășește 1,3 milioane de euro