Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea din Reghin cu un succes orbitor pe piața din UE. 90% din produse ajung în 27 de țări: "Am reinventat-o, am îmbunătăţit-o"

În perioada în care arta este pusă pe un plan secund, fabricile de instrumente muzicale din România se reinventează. Cea din Reghin a început să creeze special pentru artiști. În funcție de cerințele acestora, de ușurința cu care se manevrează sau de ceea ce îşi doresc să facă cu instrumentul, făuritorii se mulează pentru a le realiza chitara visurilor.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 07:57

Cu o tradiţie de mai bine de 70 de ani, cel mai vechi producător de instrumente muzicale din România realizează, în prezent, zeci de mii de bucăţi anual. Pentru a le face experienţa interpreţilor cât mai plăcută, fabrica de la Reghin a venit cu o gamă nouă de instrumente unicat. Fost concurent la Chefi la Cuţite, Vizi Imre a fost unul dintre artiştii care s-a bucurat de o astfel de chitară, făcută de la 0, după cerinţele sale.

Pentru el, faptul că această chitară a fost concepută manual i-a oferit, din prima, o însemnătate mai mare şi un loc special printre instrumentele sale.

Instrumentele sunt realizate printr-o tehnologie tradiţională spaniolă

Vezi și

"Ce-am observat, că deja o am de câteva luni la mine şi am fost la concerte cu ea, nu intră în microfonie, sunetul este foarte, foarte frumos şi dacă cineva cântă cu o trupă împreună, chitara asta iese în evidenţă doar atât cât trebuie",  Vizi Imre, artist.

Pe acelaşi subiect

"Este o chitară pe care am reinventat-o, am îmbunătăţit-o la sugestiile celui care o foloseşte. O chitară acustică, faţă de molid, spatele şi eclisa cu mahon laminat. În ultima vreme, se preferă totuşi munca manuală pentru chitarele de high-level",  spune Marius Harpa - Directorul de marketing

Instrumentele sunt realizate printr-o tehnologie tradiţională spaniolă, o îmbinare între gâtul şi corpul chitarei dintr-o bucată, care conferă o mai mare stabilitate şi rezistenţă în timp.

"Prezentăm, în premieră, chitara Vision. Este o chitară acustică destinată profesioniştilor. Sunt necesare din ce în ce instrumente mai bune şi totodată şi accesibile din punct de vedere al preţului", Nicolae Bâzgan - Director general fabrică.

În prezent, fabrica de instrumente muzicale de la Reghin exportă în jur de 90% din chitarele realizate, în 27 de ţări din Uniunea Europeană. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Afacerea din Reghin cu un succes orbitor pe piața din UE. 90% din produse ajung în 27 de țări: "Am reinventat-o, am îmbunătăţit-o"