Antena Meniu Search
x

Video Afacerile pandemiei au efecte adverse. Descinderi de amploare într-un dosar de evaziune cu teste pentru salivă

Afacerile pandemiei, efecte adverse. Au fost descinderi de amploare într-un dosar de evaziune cu articole sanitare ale unor firme care au cumpărat teste pentru salivă pentru elevi. Prejudiciul ar fi de 5 milioane de lei. Observator a prezentat in 2020 afacerile celor doi indivizi care au fost azi duși la audieri.  

de Denisa Dicu

la 27.05.2024 , 22:21

Marius Marinoff, cunoscut ca regele deşeurilor din Bucureşti, şi Janosevic Dragan, partenerul lui de afaceri de origine sârbă, sunt cele două nume din dosar bănuite de evaziune fiscală: 5 milioane de lei ar fi pierdut statul. Ambii au fost implicaţi în achiziţia de teste pentru salivă folosite în pandemie în şcoli. 

Mai exact, ca să rămână cu profit şi ca să nu plătească TVA, se încărcau în contabilitate operaţiuni care nu existau în realitate. Dimineaţă, la adresele celor doi, dar şi la firmele acestora, poliţiştii au descins la percheziţii pentru a ridica documente. 

Observator v-a arătat în pandemie, în exclusivitate, mai multe nereguli la achiziţia celor trei milioane de teste rapide

Vezi și

 Atunci, ONAC a invitat la licitaţie o firmă care, în 2019, avea un singur angajat şi se ocupa de deşeuri. Mai mult, îşi luase avizul de la Agenţia Naţională a Medicamentului la limită.

Firma a negociat atunci cu Ministerul Sănătăţii prin Marius Marinoff, consultant în business. Mai târziu, s-a descoperit şi că testele pe care le vindeau nu se regăseau pe lista agreată de Comisia Europeană. Erau importate din Coreea de Sud. În pandemie, statul a fost prejudiciat prin mai multe achiziţii dubioase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Afacerile pandemiei au efecte adverse. Descinderi de amploare într-un dosar de evaziune cu teste pentru salivă