Antena Meniu Search
x

Agentul termic din Timişoara anunţă că locuitorii oraşului vor primi căldură începând din această noapte

Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, anunţă că furnizează apă caldă la toate punctele termice din oraş, dar că încălzirea va fi furnizată abia după ora 23.00 către toţi abonaţii.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 21:34

Timişorenii vor primi căldură din această noapte
Timişorenii vor primi căldură din această noapte - Shutterstock - foto ilustrativ

"În această seară, 29 octombrie, începând cu ora 20, toate punctele termice ale Colterm erau alimentate cu apă caldă, la parametrii de funcţionare. În ceea ce priveşte alimentarea cu căldură, încă sunt în curs de deschidere mai multe puncte termice urmând ca, după ora 23, toţi abonaţii sistemului centralizat de termoficare să beneficieze de căldură în calorifere, la parametrii optimi”, transmite Colterm într-un comunicat de presă de vineri seara, scrie News.ro

Totuşi, la un punct termic a intervenit o avarie, iar două străzi nu vor avea căldură până sâmbătă dimineaţa. "Din păcate, la PT 92 a intervenit o avarie, locuitorii de pe străzile Oglinzilor şi Orion (arondate acestui punct termic), nu vor beneficia de caldură până mâine dimineaţa”, mai transmite Colterm.

Căldură pentru timişoreni

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că, împreună cu ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a oferit Primăriei Timişoara o soluţie pentru a rezolva situaţia furnizării apei calde şi căldurii, fiind vorba despre contractarea unui împrumut din Trezorerie. 

"Am oferit o soluţie Primăriei Timişoara, sper ca în următoarele două zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara”, a transmis premierul. 

Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, a anunţat, vineri, că a reînceput furnizarea agentului termic către clienţii săi, dar că distribuitorul de gaz a întârziat livrarea cu patru-cinci ore, astfel că nu s-a reuşit punerea în funcţiune a sistemului la ora estimată, iar prioritare erau spitalele.  Astfel, noaptea trecută a fost a treia, consecutiv, în care caloriferele celor peste 50.000 de abonaţi au fost reci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Agentul termic din Timişoara anunţă că locuitorii oraşului vor primi căldură începând din această noapte