Antena Meniu Search
x

Video Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Sute de mii de români se întorc la muncă: cât au de așteptat

Sunt sute de mii de români care s-au întors în ţară, de sărbători, iar acum trebuie să ajungă din nou la muncă. Deocamdată timpul de aşteptare este de doar 20-30 de minute, însă poliţiştii se aşteaptă să crească.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.01.2022, 13:56

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pentru că sărbătorile de iarnă s-au încheiat şi mulți cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, la ieşirea din ţară prin vămile de la graniţa cu Ungaria, se constată o creştere a valorilor de trafic.

Astfel că Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile pentru asigurarea reducerea timpului de aşteptare. A fost suplimentat personalul pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, precum si a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară până la capacitatea maximă permisă. De asemenea, vor fi folosite staţiile mobile de control. Poliţiştii de frontieră se aşteaptă să se aglomereze prin Petea în următoarele 24 de ore.  

Situaţia va deveni îngrijorătoare în următoarele ore în vămi

Simona Vasiac - reporter Observator: În acest moment timpul de aşteptare în vama Petea, dar şi în vămile din vestul ţării este de 20 de minute, dar situaţia se poate schimba de la o oră la alta, astfel că poliţiştii de frontieră au luat măsuri, mutarea întregului personal de care poate sa dispuna infrastructura în vămile din vestul şi nord-vestul ţării, deschiderea tuturor arterelor pe sensul de ieşire din ţară, dar şi funcţionalitatea unei staţii  mobile de verificare a actelor. Cel mai probabil, situaţia va deveni îngrijorătoare în următoarele ore, în momentul în care tot mai mulţi români se vor grăbi şi vor sta la cozi interminabile pentru a ajunge în ţările în care lucrează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Sute de mii de români se întorc la muncă: cât au de așteptat