Antena Meniu Search
x

Galerie foto Aglomerație la poze pe pârtie. Turiști în blugi și adidași, cu gleznele goale, în stațiunile din Brașov

La munte e iarnă în toată regula, iar stațiunile din județul Brașov nu fac excepție. Prima zi de weekend a adus un val de turiști puși pe distracție printre nămeții de zăpadă, însă la fel ca în anii trecuți, unii au ales să ignore recomandările salvatorilor montani în ceea ce privește echipamentul adecvat pentru o escapadă pe munte.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.12.2021, 15:15

Turiști în adidași, cu pantaloni cu vedere la gleznă, ori cu espadrile de pânză branduite cât mai vizibil, au apărut deja pe pârtiile de schi. Un adevărat pericol pentru ei și pentru cei care își riscă viața să-i salveze, în caz că ajung în situații dificile. 

”A început sezonul de schi 2021 - 2022! Felicităm turiștii că au venit pregătiți pe pârtie cu echipament complet, performant și de ultimă generație!”, a scris directorul Serviciului Public Salvamont al Judetului Brasov, Sebastian Marinescu, într-o postare pe Facebook.

Risc de avalanșă pe munte

De aproape o săptămână, salvatorii montani avertizează că a început să apară riscul de avalanșă în unele masive, mai ales la altitudini de peste 1800 de metri.

Pe acelaşi subiect

”A început să apară riscul de avalanşă în unele masive, mai ales la altitudini de peste 1800 de metri. Ce trebuie înţeles este ca şi sub 1800 sunt acumulări punctuale, plăci de vânt sau pot ajunge mase de zăpdă dinamizate la altitudini superioare. Atenţie, începeţi să folosiţi kitul de avalanşă”, au transmis salvatorii montani, membri ai serviciului Câini de avalanşă Salvamont România.

Cod galben de ninsori şi vânt puternic în 13 judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până luni dimineaţa, în zone din 13 judeţe. Astfel, în intervalul 17 decembrie, ora 10:00 - 20 decembrie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul zonei montane, dar la intensităţi mai mici.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Aglomerație la poze pe pârtie. Turiști în blugi și adidași, cu gleznele goale, în stațiunile din Brașov