Antena Meniu Search
x

Video Alertă alimentară în România. Carrefour retrage mai multe dulciuri contaminate cu oxid de etilenă

Carrefour a retras de la comercializare mai multe dulciuri periculoase. Analizele au arătat că sunt contaminate cu oxid de etilenă, o substanță toxică pentru organismul uman. Clienţii care au apucat să le cumpere sunt îndemnaţi să le arunce sau să le returneze de urgenţă. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 04.02.2022, 08:32

Vezi și

Oxidul de etilenă a fost găsit într-un aditiv, care, de regulă nu lipseşte din compoziţia produselor de acest tip. Este vorba de guma de carruba. Potrivit unei informări a ANSVSA, retailerul a inceput retragerea de la vânzare si rechemarea de la clienţi a următoarelor articole: 

- ruladă 3 tipuri ciocolată, îngheţată vanilie, sorbet lămâie, îngheţată vanilie şi fructe exotice – toate comercializate sub marca proprie Carrefour.

Persoanele care le dețin nu ar trebuie să le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

De ce e atât de periculos oxidul de etilenă? În primul rând este cancerigen. Poate, de asemenea, conduce la afecțiuni hepatice şi renale, dăunează fertilităţii şi afectează fătul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă alimentară în România. Carrefour retrage mai multe dulciuri contaminate cu oxid de etilenă