Antena Meniu Search
x

Video Alertă în Tulcea, după ce un dig s-a rupt, iar zeci de hectare de teren agricol au fost inundate

A fost alertă în judeţul Tulcea, după ce un dig în zona Carasuhat, din comuna Mahmudia s-a rupt şi a inundat aproximativ 40 de hectare agricole din zonă. 

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 09:00

Vezi și

Un dig din Tulcea s-a rupt, iar 40 de hectare agricole din zonă au fost inundate. 25 de pompieri au intervenit la faţa locului cu utilaje şi cu o încărcătură de piatră cu scopul de a diminua debitul apei care a inundat terenurile agricole.

Terenuri inundate în urma ruperii unui dig

Digul, care se află pe malul unui canal alimentat din Dunăre, desparte terenuri agricole exploatate de firme private de o zonă renaturată în urmă cu câţiva ani de autorităţile locală. Au fost inundate preponderent terenuri agricole, însă nu se știe, deocamdată, care este valoarea exavtă a pagubelor.

"În vederea gestionării situaţiei de urgenţă, dar şi a operativităţii în teren, transportul materialelor, utilajelor şi a pompierilor militari, precum şi a voluntarilor din partea comunităţii locale se va face cu ajutorul unui operator privat, care deţine un bac ce poate suporta o încărcătură mărită. Evenimentul produs la dig nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole", a declarat Daniel Năstase, ISU Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Alertă în Tulcea, după ce un dig s-a rupt, iar zeci de hectare de teren agricol au fost inundate