Alerta meteo de vreme severă imediată. Ninsori şi viscol puternic la munte, rafale de peste 120 km/h

De Redactia Observator.
Publicat: 27.12.2020, 16:40.
Actualizat: 27.12.2020, 16:50

Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de vreme severă imediată Cod Portocaliu.

Viscol puternic şi ninsori la munte

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Viscol puternic în 10 judeţe, în zona de munte

Ninsori puternice vor acoperi mare parte din zona montană, urmând a se înregistra intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 120 km/h, viscolind zăpada determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Județele în care a fost anunţat Cod Portocaliu sunt Alba, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, viscolul urmând a se manifesta în zona de munte, de peste cota 1800.

Se vor semnala ninsori, intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Alerta este valabilă până la ora 20.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.