Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă pe litoral după ce o bucată dintr-o rachetă rusească a ajuns pe țărmul românesc. Turiștii au crezut că e o bombă

A fost alertă seara trecută, pe plaja dintre staţiunile Venus şi Saturn. Un obiect metalic suspect a fost adus de valuri pe ţărmul românesc. Imediat, zona a fost împânzită de forţe de ordine şi specialişti, mai ales că obiectul cilindric şi ruginit avea inscripţii ruseşti. După examinare, din fericire, s-a constatat că bucata de metal nu reprezenta niciun pericol.

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 08:44

Dispozitivul metalic ce plutea în apele mării a fost văzut de un angajat al plajei. “Am sesizat că pe largul mării este un obiect străin, ceva cilindric, care plutea. L-am tras la mal pentru a nu lovi alte ambarcaţiuni. Am sunat la 112 pentru a cere intervenţia domnilor poliţişti, alături de cei de la brigada antitero”.

Imediat, mai multe echipaje ale ISU Dobrogea au ajuns cu o ambarcaţiune şi o şenilată. Pirotehniştii militari au îndepărtat turiştii de zonă. “Era destul de plină plaja. În mare parte, turişti speriaţi care au crezut că e o bombă”.

Specialiştii Anitero de la SRI, împreună cu poliţiştii au izolat întreaga zonă şi au examinat obiectul suspect, lung de peste un metru. “În urma operaţiunilor de identificare desfăşurate la faţa locului şi cercetare, am constatat că obiectul respectiv reprezintă un booster de rachetă care nu reprezintă niciun fel de pericol pentru cetăţeni”, Gabriel Oprea - coordonator echipa pirotehnica ISU Dobrogea.

Vezi și

Bucata de metal este amplificatorul de viteză al unei rachete, care face ca proiectilul să fie propulsat la înălţimea de la care poate zbura singur. Ulterior, boosterul se desprinde de rachetă şi cade, fără a prezenta un pericol. Asemenea componente, provenite din zona de conflict, au mai fost găsite în ultimul an în Marea Neagră sau aduse de apă pe litoralul românesc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Alertă pe litoral după ce o bucată dintr-o rachetă rusească a ajuns pe țărmul românesc. Turiștii au crezut că e o bombă