Antena Meniu Search
x

Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori cu vioara lui unică în ţară

Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori ieri, la Târgu Jiu

la 26.10.2015, 13:50
Vezi și

Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori ieri, la Târgu Jiu. Cu vioara lui unică în ţară. Artistul a ţinut o scurtă demonstraţie lângă Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi. 

Ar fi trebuit ca întreg concertul să fie afară, dar vremea destul de rece nu i-a permis asta. Astfel de instrumente vechi trebuie ţinute în anumite condiţii.  Aproape de Coloana Infinitului a lui Brâncuşi, Alexandru Tomescu l-a adus. pe George Enescu. A interpretat, cu al lui Stradivarius, "Lăutarul". Stradivarius-ul lui Alexandru Tomescu este vechi de trei secole. Artistul l-a adus în oraşul lui Brâncuşi cu propria lui maşină, care este blindată. Grija pentru un astfel de instrument este însă justificată. E unic în toată ţara.

Alexandru Tomescu a fost chemat să cânte cu ocazia împlinirii a 77 de ani de existenţă a ansamblului Brâncuşi. Iar ideea unui concert într-un cort a fost pentru el o provocare. Sala de concerte o formează oamenii şi cu artistul. Acest binom. Aceste două entităţi care comunică una cu cealaltă.

În toată lumea, sunt, în total, 10 exemplare originale de viori Stradivarius.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori cu vioara lui unică în ţară