Antena Meniu Search
x

Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori cu vioara lui unică în ţară

Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori ieri, la Târgu Jiu

Vezi și

Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori ieri, la Târgu Jiu. Cu vioara lui unică în ţară. Artistul a ţinut o scurtă demonstraţie lângă Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi. 

Ar fi trebuit ca întreg concertul să fie afară, dar vremea destul de rece nu i-a permis asta. Astfel de instrumente vechi trebuie ţinute în anumite condiţii.  Aproape de Coloana Infinitului a lui Brâncuşi, Alexandru Tomescu l-a adus. pe George Enescu. A interpretat, cu al lui Stradivarius, "Lăutarul". Stradivarius-ul lui Alexandru Tomescu este vechi de trei secole. Artistul l-a adus în oraşul lui Brâncuşi cu propria lui maşină, care este blindată. Grija pentru un astfel de instrument este însă justificată. E unic în toată ţara.

Alexandru Tomescu a fost chemat să cânte cu ocazia împlinirii a 77 de ani de existenţă a ansamblului Brâncuşi. Iar ideea unui concert într-un cort a fost pentru el o provocare. Sala de concerte o formează oamenii şi cu artistul. Acest binom. Aceste două entităţi care comunică una cu cealaltă.

În toată lumea, sunt, în total, 10 exemplare originale de viori Stradivarius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Alexandru Tomescu a încântat zeci de spectatori cu vioara lui unică în ţară