Antena Meniu Search
x

Alfredo Di Stefano, fost jucător la Real Madrid, a suferit un infarct! Legenda fotbalului, în stare gravă

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, în vârstă de 88 de ani, este în stare gravă, după ce a suferit un stop cardiac pe o stradă din capitala Spaniei

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, în vârstă de 88 de ani, este în stare gravă, după ce a suferit un stop cardiac pe o stradă din capitala Spaniei

Di Stefano, care a împlinit vineri 88 de ani, a făcut infarct la ieşirea dintr-un local aflat pe o stradă din apropierea arenei Santiago Bernabeu. "A primit îngrijiri pentru un stop cardiorespirator şi a fost transportat la spitalul Gregorio Maranon", au anunţat surse medical, conform Mediafax.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din "echipa de aur" a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni.

Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

Poreclit „Saeta rubia” („Sageata Blondă”), a fost un atacant puternic, având rezistență fizică, adaptabilitate tactică, și cel mai important o viziune asupra jocului care îl făcea conducătorul de joc al atacului echipei sale.

Cu 49 goluri în 58 meciuri, Di Stefano a fost golgheter pe plan european pentru zeci de ani, fiind întrecut abia în 2005 de jucătorul madrilen Raúl. Culmea carierei sale a fost poate atinsă în timpul finalei câștigate cu scorul de 7-3 în fața celor de la Eintracht Frankfurt în Finala Cupei Europei din 1960 de pe Hampden Park, un meci considerat de către unii ca fiind cel mai frumos din Europa. A fost votat fotbalistul european al anului în 1957 și 1959.

Di Stéfano este în prezent al treilea marcator din toate timpurile în istoria primei divizii spaniole, cu 228 de goluri în 329 de meciuri, după Hugo Sánchez (234 de goluri) și Telmo Zarra (251). Di Stéfano este de asemenea golgheterul lui Real Madrid din toate timpurile în campionat, cu 216 goluri în 282 de meciuri între 1953 și 1964.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alfredo Di Stefano, fost jucător la Real Madrid, a suferit un infarct! Legenda fotbalului, în stare gravă