Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Altar de lumânări la poarta unde a apărat Sorin. Colegii au ținut un moment de reculegere pentru băiatul care s-a stins la doar 16 ani

Val de anchete în judeţul Buzău, după moartea suspectă a fostului portar al juniorilor de la Dinamo. Adolescentul de 16 ani s-a stins la câteva zile după ce a fost la o piscină din Râmnicu Sărat. Ar fi contractat de acolo o bacterie, cred rudele şi anchetatorii care aşteaptă, acum, rezultatele necropsiei. Între timp, inspectorii OPC au luat probe din apa în care tânărul sportiv a făcut baie

de Cristina Filip

la 26.07.2024 , 14:49

Tânărul a ajuns la spital într-o stare atât de gravă, încât medicii nu au mai putut face nimic pentr a-l salva. Avea, potrivit unor surse din interiorul Institutului "Matei Balş", meningită şi deja făcuse şi septicemie. Calvarul a început pentru el pe data de 19 iulie, atunci când a ajuns la Spitalul din Râmnicu Sărat, deshidratat, cu stări de vomă şi ameţeală.

Făcea controale medicale regulate

Medicii de acolo i-au făcut o perfuzie şi l-au lăsat să plece acasă. Le-a povestit specialiştlor de acolo că fusese, cu o zi înainte, la piscina din oraş şi că a înghiţit apă. Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătăţit, adolescentul a revenit la spital, iar cadrele medicale din Râmnicu Sărat au decis transferul lui în Capitală. A ajuns pe mâinile medicilor de la Institutul "Matei Balş" şi, în ciuda tuturor eforturilor pe care le-au depus specialiştii, băiatul nu a mai putut fi salvat. Rămâne de văzut dacă este într-adevăr vorba despre o bacterie pe care tânărul ar fi contractat-o. Cei care l-au cunoscut spun despre adolescent că avea o stare de sănătate foarte bună, era sportiv şi făcea controale medicale regulate. Cauza decesului va fi aflată după efectuarea necropsiei în acest caz. 

Vezi și

OPC a închis piscina care i-ar fi adus moartea băiatului

Pe acelaşi subiect

Astăzi, Protecția Consumatorului a emis un comunicat de presă cu primele concluzii după controlul efectuat în data zilei de 25 iulie la piscina respectivă. Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care şi faptul că unitatea nu deţinea buletine de analize fizico-chimice şi microbiologice.

"În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la faptul că un adolescent ar fi decedat după o zi petrecută la piscină, în localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău s-a autosesizat, fapt pentru care s-a dispus efectuarea unui control pentru verificarea legalității și a modului de funcționare al operatorului economic, precum și a condițiilor privind modul de desfășurare a prestării serviciilor la piscina deținută de către acesta.

Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deține buletin de analize fizico-chimice și microbiologice, până la data prezentului control, și de asemenea nu deține un registru în care să fie menționate:

    • rezultatele buletinelor de analiză la apă,

    • concentrațiile clorului rezidual liber,

    • valorile ph-ului,

    • temperatura apei,

    • periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei,

    • dezinfecția bazinului,

    • substanțele dezinfectante utilizate.

De asemenea, în regulamentul afișat la locație nu este menționat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei. 

Apa din incintă nu era limpede, la data și ora controlului, putând fi observate pe pereții laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină. Controlul a fost extins și la unitatea de alimentație publică, unde au fost constatate mai multe nereguli:

    • utilizarea de produse și servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării și încadrarea în data limită de consum

    • utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat și neverificat metrologic. 

Ca urmare, comisarii din cadrul CJPC Buzău au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei și 1 avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat, și, totodată, au dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficiențelor", informează Protecţia Consumatorilor.

Verificări au fost dispuse şi de către DSP Buzău. "Pacientul se prezintă pe data de 19.07.2024 la camera de gardă, la ora 13,00 cu simptomatologie - cefalee, ameţeli şi o vărsătură lichidiană. Acesta declară că a fost la piscină şi a făcut repetate scufundări. I se pune diagnostic de către medicul de gardă cu insolaţie şi primeşte hidratare prin perfuzie medicală. Se remite starea lui, adresează că doreşte la domiciliu, merge la domiciliu, iar pe data de 22.07.2024, ora 5,00, se reîntoarce cu o stare toxică, prezintă vărsături, stare de rău, febră, stare deteriorată. Se hidratează, i se face un tratament, iar undeva la ora 11.00 se solicită transferul către 'Matei Balş', de la care în momentul de faţă nu avem niciun răspuns. În momentul de faţă se realizează ancheta cazului, iar o echipă din partea Inspecţiei Sanitare se va deplasa pentru a verifica zona în care s-ar fi întâmplat aceste lucruri", a declarat pentru Agerpres dr. Marin Tiberiu din cadrul DSP Buzău.

Abia ce împlinise 16 ani

Sorin Nazîru a jucat în trecut la CS Dinamo U17, iar începutul noului sezon îl găsise la CSM Râmnicu Sărat, unde se formase ca portar. 

Anunțul morții adolescentului a fost făcut pe Facebook, miercuri seară, de Academia de Fotbal CS Dinamo: "Sincere condoleanţe! Academia clubului nostru regretă dispariţia fostului junior dinamovist Sorin Florin Nazîru, ultima oară la CSM Râmnicu Sărat, decedat astăzi în urma unui accident cumplit. Născut pe 27 iunie 2008, tânărul Sorin Florin Nazîru (foto, primul din stânga, cu numărul 12) a fost portar al echipei CS Dinamo U17 până la finalul sezonului trecut. Academia de Fotbal CS Dinamo îşi exprimă pe această cale profunda tristeţe şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate şi suporterilor echipei CSM Râmnicu Sărat. Dumnezeu să-l odihnească!".

Adolescentul împlinise 16 ani în urmă cu mai puțin de o lună.

Primul meci fără Sorin. Colegii au ținut un moment de reculegere pe stadionul din Râmnicu Sărat

Azi, la Râmnicu Sărat, s-a disputat un meci amical între echipa CSM din localitate și Metalul Buzău, nou promovată în Liga a doua. Înaintea fluierului de început al partidei, toţi sportivii aflaţi pe teren au ținut un moment de reculegere în memoria lui Sorin Florin Nazîru.

Colegii au pus și multe lumânări la intrarea pe stadionul din Râmnicu Sărat, înconjurând poarta unde obișnuia să apere adolescentul, dispărut prematur la doar 16 ani. Potrivit sansanews.ro, trupul neînsuflețit al băiatului va fi adus acasă, la Râmnicu Sărat, în perioada următoare, după ce se vor efectua procedurile necesare pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Altar de lumânări la poarta unde a apărat Sorin. Colegii au ținut un moment de reculegere pentru băiatul care s-a stins la doar 16 ani