Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Am apucat doar să pun mâna pe volan, să mă pregătesc de impact". Poliţia din Sibiu, contrazisă de şoferii implicaţi fără voia lor în oprirea "nepotului lui Dracula"

Au apărut primele imagini cu accidentul produs de tânărul elveţian, drogat şi fără permis, la intrarea în Sibiu. Înregistrarea surprinde maşinile oprite pe ambele benzi şi doi poliţişti lângă ele. Tot în filmare se vede şi faptul că drumul era liber în faţă, motiv pentru care cei trei şoferi izbiţi de fugar susţin că au fost folosiţi drept scuturi umane. Ca să se apere, şefii Poliţiei Sibiu au susţinut că traficul era blocat şi nu aveau altă variantă de a acţiona.

de Redactia Observator

la 26.10.2024 , 19:34

Aceste imagini au fost surprinse de o cameră montată la bordul unei maşini care a fost nevoită să oprească pe banda doi. În faţa sa mai este un autoturism, iar pe banda 1 se văd trei şoferi. Un poliţist merge pe axul drumului, ridică mâna şi le face semn să frâneze. Aceştia se conformează, pentru că nu înţeleg ce se întâmplă. Un al doilea agent deschide o cutie în care se află dispozitivul spike, pe care vrea să îl monteze în spatele vehiculelor staţionate. Nu mai apucă. Tânărul elveţian, aflat la volanul unui autoturism furat, vine cu viteză şi aproape reuşeşte să se strecoare dar izbeşte din lateral maşinile.

Poliţiştii, contrazişi la unison de şoferii implicaţi

"În mine a intrat prima dată, m-a impins în jur de 15 metri. Scut uman am fost, ca nişte vite, puse ca să murim", a declarat Andrei Ghica, şofer. Şefii agenţilor au avut altă variantă. "Nu a fost blocat drumul, drumul este de regulă aglomerat, era de fapt o coloană aflată în aşteptare să intre în Sibiu", a declarat Lucian Ioan Tarnu, adjunct al șefului IPJ Sibiu. Imaginile îl contrazic însă. În faţa maşinilor oprite nu se vede traficul despre care vorbeşte numărul doi din poliţia Sibiu. În plus, la câteva secunde după impact, vine cu girofarul pornit un echipaj care continuă urmărirea. "Daca tot au vrut  sa faca chestia asta de ce nu ne-au tras pe dreapta  sa creeze un culoar liber, să arunce plasa cu cuie", a declarat Adrian Pampu, martor.

Vezi și

O greşeală care, de asemenea, putea să fie fatală, spun specialiştii consultaţi de Observator, este faptul că poliţiştii au încercat să monteze banda cu ţepi în spatele şoferilor staţionaţi. Dacă reuşeau, autoturismul fugarului se putea roti şi lovi ca la bowling pe cei din faţa sa. "Polițiștii nu au realizat 'un scut uman', nu polițiștii au oprit mașinile, ci şoferii au oprit, în dinamica și complexitatea evenimentului. Imaginile ne arată clar cǎ șoferii au oprit mașinile din proprie inițiativă, spontan", a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt. Şi această afirmaţie este însă contrazisă atât de înregistrare, cât şi de declaraţile victimelor accidentului.

"Am apucat doar să pun mâna pe volan, să mă pregătesc de impact. De ce ne-au pus pe noi ca scut? Se pun echipajele, fără oameni in interior, să nu aducă în pericol viaţa populaţiei", a declarat Adrian Pampu, martor. Tânărul elveţian avea în plan să ajungă lângă Cluj, în pădurea Hoia Baciu şi să devină vampir. După aventura horror cu poliţia pe urme, a ajuns în arest pentru furt, conducerea unui autoturism drogat şi fără a deține permis de conducere, dar și pentru că a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » "Am apucat doar să pun mâna pe volan, să mă pregătesc de impact". Poliţia din Sibiu, contrazisă de şoferii implicaţi fără voia lor în oprirea "nepotului lui Dracula"