Antena Meniu Search
x

Video "Am aruncat copilul pe balcon. Este zgâriat săracul şi pe picior". Clipe de coșmar pentru zeci de copii aflați în tabără în Vâlcea

Tabăra de vară s-a transformat într-un coșmar pentru zeci de copii și însoțitorii lor după ce pensiunea în care erau cazați a fost cuprinsă de flăcări, în Brezoi, Vâlcea. Treziți în toiul nopții de fumul înecăcios, copiii au rămas blocați pe balcoane până la sosirea pompierilor. Au ajuns apoi la spital, cu atacuri de panică și intoxicați cu monoxid de carbon. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 02.08.2022, 19:13

Vezi și

Alarma s-a dat în miez de noapte. 52 de persoane erau cazate în pensiune: printre ei, 41 de copii. S-au trezit din somn sufocându-se. Au încercat să fugă din camere, dar scările erau deja învăluite în fum negru.

Au trăit un coșmar în tabăra de vară

Ana Maria Orășanu, turistă: "Am aruncat copilul pe balcon, norocul meu a fost că veniseră deja nişte poliţişti şi practic l-am aruncat către ei. Este zgâriat săracul şi pe picior, după care am încălecat şi eu balustrada şi m-am aruncat în gol".

Un poliţist şi un jandarm din Brezoi au fost primii care au ajuns la incendiu. Au găsit scene teribile.

Pe acelaşi subiect

Nicolae Albulescu, agent-șef principal: După strigăte, ne orientam dupa strigăte. Ajutor, vă rog salvaţi-mi copiii şi ţipete de copii. M-am poziţionat la baza clădirii şi i-am cerut să-mi arunce copilul. Doamna a spus: o să-l arunc, vă rog prindeţi-mi copilul. I-am spus să fie atentă la balustradă şi în momentul în care i-a dat drumul la copil, am prins copilul în braţe.

Dragoș Popescu, sergent-major Jandarmeria Vâlcea: Era foarte multă panică, toată lumea zbiera, copiii strigau.

16 copii si unul dintre profesorii însoţitori au ajuns la spital. "Am dispus ca 16 copii, un însoţitor, să meargă la CPU Brezoi, de acolo două au fost redirecţionate către UPU Vâlcea", spune IPJ Vâlcea.

Vasile Cerbu - reprezentant spital: O parte din ei, datorită frigului începuseră să frisoneze, panică, care era destul de accentuată. Doi au fost cu inhalare de fum.

Focul a pornit din camera centralei, spun pompierii. Iar de vină ar fi fost supraîncălzirea instalației electrice. Specialiştii vor să afle acum dacă au fost făcute improvizații. Misiunea lor nu e ușoară.

După minute bune de așteptare, pompierii izbutesc să își continue investigațiile. Întrebările echipei Observator rămân însă fără răspuns.

Cristina Oprea, reporter Observator: În ciuda insistenţelor noastre, reprezentanţii complexului turistic refuză să ofere un punct de vedere. Asta în ciuda faptului că incendiul putea să sfârşească într-o tragedie. Şi nu este singurul care a izbucnit aici. În urmă cu cinci ani, alţi 18 turişti au trecut prin clipe de groază, după ce pensiunea a fost mistuită de flăcări.

Inspectorii OPC au descoperit în repetate rânduri nereguli şi i-au amendat pe proprietari cu 10.000 de lei. Pensiunea nu avea nici autorizaţie ISU, din anul 2018.

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: În urmă cu aproape o lună şi jumătate, am demarat o acţiune de control. Colegii noştri au oprit temporar prestarea de servicii pentru blocul alimentar şi pentru parte dintre camerele în care erau cazaţi micuţii. Întreg blocul alimentar a fost renovat.

Polițiștii vâlceni au deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Am aruncat copilul pe balcon. Este zgâriat săracul şi pe picior". Clipe de coșmar pentru zeci de copii aflați în tabără în Vâlcea