Antena Meniu Search
x

Incendiu la o pensiune din Vâlcea unde 40 de copii erau în tabără. 5 dintre ei au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o pensiune din Brezoi, judeţul Vâlcea, unde erau cazaţi peste 40 de copii.

de Antonia Roşu

la 02.08.2022, 09:14

Vezi și

Douăzeci de persoane care rămăseseră blocate pe balcoane din cauza fumului dens au fost salvate de pompieri. În urma incendiului, 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital, majoritatea cu atacuri de panică, iar alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

"Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenţia promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane rămase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării", a anunţat, marţi dimineaţă, ISU Vâlcea.

Incendiul a izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, iar la intervenţie au participat cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple şi şapte ambulanţe ale SAJ.

Incendiul a rezultat în urma suprasolicitării instalaţiei electrice

Pe acelaşi subiect

Conform news.ro, echipajele de intervenţie au transportat 14 copii şi un adult la CPU Brezoi şi 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alţi 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incendiu la o pensiune din Vâlcea unde 40 de copii erau în tabără. 5 dintre ei au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon