Antena Meniu Search
x

Amendă de 30.000 de lei aplicată de Garda de Mediu, la Sinteşti. Acţiuni de amploare contra arderii deşeurilor

Amendă de 30.000 de lei dată de Garda de Mediu la Sinteşti, după ce poliţiştii ilfoveni au oprit în filtru o autoutilitară care transporta 1.300 de kg deşeuri din aluminiu pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă, de transport şi nici autorizaţie de mediu.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 19:00

Amendă de 30.000 de lei aplicată de Garda de Mediu, la Sinteşti

Poliţiştii au confiscat şi autoutilitara și cantitatea de deșeuri. Totodată, oamenii legii au verificat legalitatea operațiunilor de colectare, depozitare, comercializare și transport, desfășurate de către agenții economici reciclatori, în scopul prevenirii și combaterii eventualelor abateri de la disciplina financiar-fiscală, în domeniul comerțului cu deșeuri feroase/neferoase.

"La acțiuni, polițiștii de la economic au identificat în curtea unui imobil,  29 de autoturisme, iar în urma verificărilor efectuate, aceștia au constatat faptul că, autoturismele aparțineau în fapt persoanei fizice de la adresă respectivă, acesta neputând prezenta documente de proveniență.

Acţiuni de amploare contra arderii deşeurilor

De asemenea, polițiștii au constatat că, la adresa respectivă se aflau 2 elevatoare și mai multe piese auto dezmembrate, fiind totodată amenajat un spațiu, cu destinația de service auto.

În urma verificărilor a mai rezultat și faptul că la adresa verificată nu figurează nicio societate comercială. În cauză, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, bărbatul respectiv efectua activități de reparații auto la autoturismele deținute, pe care ulterior, le comercializa prin intermediul unei platforme online, în scopul obținerii unor venituri ilicite, nedeclarate organului fiscal competent", se arată într-un comunicat al poliţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Amendă de 30.000 de lei aplicată de Garda de Mediu, la Sinteşti. Acţiuni de amploare contra arderii deşeurilor