Antena Meniu Search
x

Amenda primită de un bărbat din Buzău, filmat când aruncă în stradă 7 pui de câine

Un bărbat din comuna Luciu, judeţul Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat şapte pui de câine, după ce poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini pe reţelele de socializare.

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 15:09

Soarta căţeilor abandonaţi de bărbat, în Buzău
Soarta căţeilor abandonaţi de bărbat, în Buzău - Facebook

Potrivit IPJ Buzău, luni, în urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări, stabilind că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care a abandonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video.

Soarta căţeilor abandonaţi de bărbat, în Buzău

Trei dintre căţei au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare, iar alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, poliţiştii primind garanţia că acestora li se va oferi adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii de câine a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor. Totodată, i-au fost precizate obligaţiile legale ce îi revin ca deţinător de animale, relatează news.ro.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3.000 şi 12.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Amenda primită de un bărbat din Buzău, filmat când aruncă în stradă 7 pui de câine