Antena Meniu Search
x

Amendă uriașă pentru o firmă din București, după ce a angajat la negru străini din Bangladesh. Ce nereguli au găsit polițiștii

O firmă din București a fost amendată de polițiștii de la imigrări pentru nereguli găsite la angajarea mai multor străini din Bangladesh. De asemenea, alte două firme s-au ales cu amenzi usturătoare, după ce oamenii legii au găsit nereguli la angajarea altor străini. 

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 12:08

O firmă din București s-a ales cu o amendă uriașă, după ce a angajat la negru străini din Bangladesh
O firmă din București s-a ales cu o amendă uriașă, după ce a angajat la negru străini din Bangladesh - Shutterstock

O firmă a fost amendată de poliţiştii de imigrări din Bucureşti cu suma de 40.000 de lei, după ce au fost descoperite nereguli la angajarea a zeci de străini din Bangladesh. De asemenea, alte două firme au fost amendate pentru nereguli în angajarea altor străini, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări, una dintre firme a fost sancţionată cu amendă în valoare de 4.500 lei pentru nerespectarea OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv nu a comunicat IGI, în termenul legal de 10 zile, angajarea în muncă a doi străini exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare, precum şi încetarea contractului de muncă pentru unul dintre aceştia.

O altă societate comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 de lei întrucât a primit la muncă, pe teritoriul României, un cetăţean moldovean, fără a-i obţine aviz de angajare. Cea de a treia societate comercială a fost sancţionată cu 40.000 de lei.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că reprezentantul firmei a primit la muncă pe teritoriul României doi cetăţeni din Bangladesh fără aviz de angajare şi nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termenul legal de 30 de zile, încetările contractelor de muncă încheiate cu 20 de cetăţeni din Bangladesh, toţi angajaţi în baza unui aviz de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Amendă uriașă pentru o firmă din București, după ce a angajat la negru străini din Bangladesh. Ce nereguli au găsit polițiștii