Antena Meniu Search
x

Video Amenzi de 120.000 de lei la restaurantele de lux din Capitală. Inspectorii au găsit în ele mizerie şi mâncare expirată

Protecţia Consumatorilor a stins lumina în mai multe restaurante de fiţe de pe bulevardul Decebal din Bucureşti, una dintre zonele mondene din Capitală. Inspectorii au găsit în ele mizerie şi mâncare expirată. Din 15 localuri verificate, 14 au avut probleme. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 06.01.2023, 19:43

Vezi și

Zona Pieţei Alba Iulia din Capitală este plină de restaurante, baruri și cafenele. Unele chiar cu pretenţii de lux. 14 localuri verificate de ANPC au picat, însă, testul curăţeniei. În plus, inspectorii au descoperit că meniul era preparat şi cu alimente expirate. 

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 120.000 lei

Bogdan Dinu, reporter Observator: În această unitate, reprezentanţii ANPC au dispus măsura de oprire temporară de servicii. În total, cinci restaurante din zona Piața Alba Iulia din Bucureşti au fost închise temporar pentru că foloseau alimente expirate și pregăteau mâncarea în mizerie. Între timp, două dintre ele au remediat problemele şi au fost redeschise de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. 

Lista neregulilor este lungă. Câteva restaurante foloseau ingrediente și produse de calitate inferioară față de cele prezentate în meniuri. În altele, ustensilele folosite la prepararea mâncărurilor erau ruginite. Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 120.000 lei. Unii patroni de localuri au scăpat mai ieftin, doar cu avertismente. 

Pe acelaşi subiect

Ensar Duman, patron restaurant: Pentru noi nu au luat nicio decizie, nu au închis restaurantul. Au găsit nişte lucrurii mici, dar au zis mergeţi mai departe, remediaţi problemele şi gata. 

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC: Anul acesta, noi vom lua măsuri din ce în ce mai dure faţă de anii precedenţi. Suntem hotărâţi să închidem locaţiile ce nu înţeleg să se alinieze. 

Zilele trecute, două dintre cele mai cunoscute fast-food-uri din Piaţa Romană au fost închise temporar. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 15.000 lei pentru "furt la cântar" și alte nereguli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Amenzi de 120.000 de lei la restaurantele de lux din Capitală. Inspectorii au găsit în ele mizerie şi mâncare expirată