Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ana-Maria Bărbosu va primi astăzi medalia de bronz pierdută nedrept la Paris. Mesajul TAS pentru jurnaliștii din SUA care au distribuit informații false

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a explicat public de ce a luat medalia de bronz unei sportive din Statele Unite şi i-a dat-o gimnastei Ana Maria Bărbosu. În acelaşi timp, judecătorii le-au atras atenţia jurnaliştilor americani că au distribuit informaţii false în acest scandal.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 07:22

Ana-Maria Bărbosu
Ana-Maria Bărbosu va primi astăzi medalia de bronz pierdută nedrept la Paris. Mesajul TAS pentru jurnaliștii din SUA care au distribuit informații false - Profimedia Images

Comisia TAS a avut suficiente probe dar și înregistrări video care să dovedeasca foarte clar faptul că americanii au depus contestația cu 4 secunde mai târziu față de ce prevede regulamentul oficial, așa că au decis să o anuleze. În acest fel, gimnasta din America revine la punctajul ințial de 13,666, sub Ana-Maria Barbosu, care a obținut 13,700 puncte. În ceea ce privește contestația depusă de Sabrina Voinea și respinsă de TAS, aceștia spun că nu este de competența lor să judece asupra unei posibile ieșiri din covor, pentru că nu are nicio legătură cu regulamentul interior de la Jocurile Olimpice.

În același document, TAS a ținut să respingă toate informațiile care au apărut în presa din SUA în ultimele zile, cum că unii membri ai comisiei au fost părtinitori cu România, mai exact, președintele completului, care în trecut a reprezentat țară noastră în astfel de speţe.

A trecut așadar o perioadă extrem de complicată pentru Federația Română de Gimnastică, însă astăzi este o zi mare: Ana-Maria Barbosu își va primi medalia de bronz într-o ceremonie special organizată la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, in timp ce gimnasta din America va returna medalia primită la Paris. 

Articolul continuă după reclamă

Gimnasta Ana-Maria Bărbosu mai are un motiv de bucurie

Pe acelaşi subiect

Pe lângă faptul că astăzi va primi medalia mult dorită, ieri a primit titlul de ambasador al municipiului Focşani, oraşul ei natal. Evenimentul, care i-a fost dedicat, a avut loc în Piaţa Unirii din centrul oraşului.

În aplauzele tuturor celor prezenţi, gimnasta a urcat pe scenă, unde a primit titlul chiar de la oficialii municipiului Focşani. Edilul i-a mai înmânat campioanei un album foto, cu instantanee din activitatea acesteia, împreună cu mesajul tuturor focşănenilor: "Suntem mândri de tine, Ana Maria!".

Ana Maria Barbosu este o gimnastă română de performanță, cunoscută pentru rezultatele sale remarcabile în gimnastica artistică. S-a remarcat în special la nivelul competițiilor de juniori, unde a obținut mai multe medalii și a demonstrat un talent excepțional. Eleganța, forța și precizia execuțiilor sale i-au adus comparații cu alte mari gimnaste din istoria României.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Ana-Maria Bărbosu va primi astăzi medalia de bronz pierdută nedrept la Paris. Mesajul TAS pentru jurnaliștii din SUA care au distribuit informații false