Antena Meniu Search
x

Video Anchetă la o grădiniţă-fantomă din Ilfov. Cum erau terorizaţi copiii de o educatoare de 24 de ani: "Eşti proastă de bubui! Zi-mi lunile anului că te dau cu capul de masa asta"

Anchetă la o grădiniţă privată din Popeşti Leordeni. Poliţiştii şi procurorii au descins acolo după ce o educatoare a fost înregistrată cum terorizează copiii. Ţipă la ei şi îi ameninţă cu bătaia de nenumărate ori. Anchetatorii spun că părinţii şi-au dus de fapt copiii la un centru educaţional. Ca multe alte asemenea spaţii private de învăţământ, nu trebuie autorizat de ministerul Educaţiei. Autorităţile vor acum să schimbe legea.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 16.02.2024, 19:35

Vezi și

"Ăla mă umple pe mine de draci! Să vezi bătaie ce îi dau astăzi! Tu ai impresia că stau după tine, să te duci de cinci ori la baie astăzi?! Du-te la baie ca să nu te bat rău de tot, că te calc în picioare!", sunt doar câteva dintre abuzurile verbale la care au supuşi micuţii. Ameninţările şocante vin din partea educatoarei Andreea Solomon, în vârstă de doar 24 de ani. Este înregistrată, cel mai probabil de părinţii copiiilor care au abia cinci ani. Unii ar fi spus acasă că sunt ameninţaţi şi că se ţipă la ei, aşa că adulţii au vrut să afle cât de grave sunt lucrurile.

Procurorii au descoperit că locul în care şi-au dus copiii zeci de părinţi este doar un simplu SRL

"De câte ori ţi-am repetat să nu te mai trânteşti în perete? De câte ori? Taci din gură! Mişcă-te pe scaun că aşa îmi vine să vă dau câte una, să vă dau cu capul de pereţi, să vă zboare creierii! Eşti urât cu spume! Şi căţelul lui mamaie e tuns mai frumos!", a mai ţipat educatoarea către copii. Un alt pasaj audio i-a îngrozit de-a dreptul pe părinţi. "Eşti proastă de bubui! Zi-mi lunile anului că te dau cu capul de masa asta! Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Ianuarie! Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun", a mai spus educatoarea.

Deşi înregistrările sunt făcute în urmă cu câteva luni, autorităţile au ajuns abia astăzi la centrul educaţional din Popeşti Leordeni ca să facă verificări. Timp de patru ore poliţiştii şi procurorii au verificat fiecare document pe baza căruia funcţionează centrul pentru copii şi au stat de vorbă cu angajaţii. Au decis să suspende activitatea şi i-au amendat pe patroni cu 30.000 de lei. Nu pentru rele tratamente ale minorilor, ci pentru că nu deţineau casă de marcat şi nici analiza de risc pentru eventuale dezastre sau furturi.

Procurorii au descoperit că locul în care şi-au dus copiii zeci de părinţi este doar un simplu SRL, ce figurează în lista de firme cu trei angajaţi. Un centru care nu are nicio legătură cu Ministerul Educaţiei. "Cerinţele pe care ei trebuie să le îndeplinească sunt doar de a iniţia, a avea o firmă, o autorizaţie se securitate la incedniu. Atât. Asta este legislaţia în momentul de faţă", a declarat Maria Dogaru, ARACIP. Părinţii erau puşi să semneze la înscriere un contract educaţional şi achitau lunar între 1.100 şi 1.600 de lei. Iar în cazul în care întârziau să-şi ia copiii acasă, mai scoteau din buzunar câte 25 de lei pentru fiecare 30 de minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Anchetă la o grădiniţă-fantomă din Ilfov. Cum erau terorizaţi copiii de o educatoare de 24 de ani: "Eşti proastă de bubui! Zi-mi lunile anului că te dau cu capul de masa asta"