Antena Meniu Search
x

Andreea Bălan rămâne la terapie intensivă, după stopul cardiac suferit în timpul naşterii micuţei Maria-Clara

Momente dificile pentru Andrea Bălan. Artista a intrat în stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezariană. Complicaţia pe care a suferit-o este una extrem de rară.

Vezi și

Momente dificile pentru Andrea Bălan. Artista a intrat în stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezariană. Complicaţia pe care a suferit-o este una extrem de rară.

O femeie din 80 de mii trece printr-o astfel de cumpănă în sala de naşteri, explică medicii de la clinica privată din Bucureşti, unde cântăreaţa a adus pe lume al doilea copil.

Bineînţeles că am emoţii, acum e ora două, la ora 6 intru în operaţie. Vreau să o văd că e bine, declara Andreea Bălan chiar înainte de naştere.

Maria-Clara, fetiţa Andreei Bălan s-a născut ieri după-amiază la o clinică privată din Capitală. Copilul cântăreşte puţin peste 3 kilograme şi e sănătos. Mama însă a intrat în stop cardio-respirator, în timpul operaţiei de cezariană. N-a mai putut respira, apoi inima i s-a oprit pentru câteva clipe. Au fost momente critice pentru echipa medicală. 

Aseară, pe o reţea de socializare, soţul ei anunţa că Andreea a fost salvată.

ALINA PUŞCAŞ, actriţă: Mi s-au taiat picioarele instant pentru ca fiind si eu in aceeasi sitiatie de viioare mamica mi-am imaginat ca si mie mi se poate intampla asa ceva pe masa de operatie. Sa se faca bine pentru ca cele doua fetite ale ei au mare nevoie de ea in momentul asta. 

Dimineaţă, reprezentanţii clinicii private au refuzat, la cerea familiei, să ofere mai multe informaţii medicale. 

Un stop cardio-respirator în timpul unei operaţii de cezariană poate avea multe cauze: stresul emoţional, modificarea ritmului cardiac, anestezicele folosite în timpul anesteziei, dar şi embolia amniotică. 

TUDOR CIUHODARU, medic primar medicină de urgenţă: In functie de tipul de anestezie, tehnica medicala, substantele utilizate, manevrele de desfasurare intraoperator se poate ajunge la situatii pe care nimeni nu le poate prevedea initial.

CIPRIAN POP BEGAN, medic obstetrician: Acest stop cardio-respirator poate sa apara pe o patologie, o boala popular vorbind, iar pierderea de sange poate reprezenta o patologie care sa duca la stop respirator.  

La 34 de ani, Andreea Bălan a ales să-şi nască al doilea copil tot prin cezariană, la doi ani şi jumătate de când s-a născut prima ei fetiţă.  A făcut toate analizele şi era încrezătoare că totul va decurge bine. 

Acum, ar putea fi necesară o reevaluare generală a stării ei de sănătate. 

CRISTIAN PANDREA, purtător de cuvânt SANADOR: In functie de ce stop cardio respirator se instaleaza, din ce motiv se intampla, evident ca si consecintele pot fi diferite. Va fi in continuare monitorizata e echipa medicala pe periada următoarelor zile.

Ca şi Andreea Bălan, aproape 40 la sută dintre femeile care devin mame în România optează pentru operaţia de cezariană în defavoarea naşterii naturale. Ţara noastră este pe locul 3 în Europa la numărul de cezariene, intervenţii care sunt asociate şi cu un risc crescut de complicaţii.

TUDOR CIUHODARU, medic primar medicină de urgenţă: Fără o indicaţie clară până şi cezariana poate fi un factor de risc vital. 

Andreea Bălan va rămâne la terapie intensivă. Este monitorizată de mai mulţi specialişti care spun că salvarea ei este un succes medical. În această seară, a fost vizitată de fosta colegă de scenă, Andreea Antonescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Andreea Bălan rămâne la terapie intensivă, după stopul cardiac suferit în timpul naşterii micuţei Maria-Clara