Antena Meniu Search
x

Video Andreea, tânăra pilot de 23 de ani care a ţinut publicul cu sufletul la gură cu acrobaţiile ei. Show aviatic pe litoral, cu peste 30 de avioane şi elicoptere

Peste 30 de avioane şi elicoptere au făcut spectacol astăzi la un show aviatic, deasupra litoralului. Cei mai pricepuţi piloţi şi paraşutişti au ţinut publicul cu sufletul la gură. Prima femeie pilot care a reprezentat România la Campionatul European de Acrobație Aeriană a fost printre preferaţii spectatorilor. Tânăra de 23 de ani a stârnit aplauze ca la teatru.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.08.2023, 20:09

Vezi și

20.000 de spectatori au privit acrobaţiile făcute de Andreea Bănesaru cu cea mai bună aeronavă din lume, numită, cum altfel EXTRA 330. Prima femeie care a reprezentat România la Campionatul de Acrobație Aeriană a urcat prima dată la manşă când avea 16 ani. "Visam să ajung pilot de linie, dar când am descoperit acrobaţia, formaţia, zborul de instrucţie, am zis că trebuie să rămân pe partea asta pentru că îmi place mai mult", a declarat Andreea Bănesaru, pilot Aeroclubul României. Zeci de piloţi militari şi de acrobaţii au oferit un spectacol aerian încântător pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Piloţii români şi americani de la "Mihail Kogalniceanu" au făcut demonstraţii de forţă

De la showul aviatic nu au lipsit nici paraşutiştii, care au sărit din aeronave cu drapelul României. "Am 250 de salturi. E un sentiment de nedescris, nu mai este comparabil cu nimic altceva. Căderea liberă este un lucru pe care nu l-am mai găsit nicăieri de experimentat", a declarat Andrei Mihai Gheorghe, paraşutist. Avioanele de luptă şi elicopterele americane de atac au fost alt punct de atracţie. De la mic la mare, localnici şi turişti au îndurat soarele şi căldura de dragul zborului.

Piloţii români şi americani de la baza aeriană Mihail Kogalniceanu au făcut şi demonstraţii de forţă. Au simulat respingerea unor atacuri aeriene şi au făcut demonstraţii de poliţie aeriană pe flancul estic NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Andreea, tânăra pilot de 23 de ani care a ţinut publicul cu sufletul la gură cu acrobaţiile ei. Show aviatic pe litoral, cu peste 30 de avioane şi elicoptere