Antena Meniu Search
x

Andrei Baciu a demisionat de la conducerea CNAS. Astăzi a ajuns în faţa procurorilor DNA, în dosarul vaccinurilor

"Dosarul vaccinurilor" lasă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate fără conducere. Andrei Baciu a demisionat din funcţia de preşedinte CNAS şi a mers direct la DNA, unde a dat primele explicaţii în faţa procurorilor. În pandemie, el a condus comitetul care coordona toate activităţile privind vaccinarea împotriva COVID-19.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 14:39

Vezi și

Andrei Baciu a afirmat, după ce a ieşit de la audieri la sediul DNA, în privinţa dosarului privind achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei, că a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate şi are „conştiinţa absolut liniştită” referitor la toate lucrurile pe care le-a făcut în România. Acesta a mai spus că avocaţii săi i-au tecomandat să nu facă mai multe declaraţii, neprecizând nici ce calitate are în dosarul respectiv.

Ce a discutat Baciu cu procurorii anti-corupţie

„Am dat o declaraţie. Am răspuns la absolut toate întrebările care mi-au fost adresate. Am dat o declaraţie cu privire la aceste evenimente care s-au desfăşurat în această perioadă. Mai mult nu pot să declar, ca urmare a recomandărilor avocaţilor mei. Eu sper că din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Toate întrebările pe care mi le-au adresat”, a declarat Andrei Baciu, la ieşirea de la sediul DNA, luni, după circa patru ore de audieri. 

Acesta a mai precizat că are deplină încedere în faptul că tot ceea ce a făcut în această perioadă a fost „conform cu legislaţia în vigoare”.

Pe acelaşi subiect

„Am răspuns la absolut toate întrebările. Am deplină încredere că tot ceea ce am făcut este conform cu legislaţia în vigoare. Am conştiinţa absolut liniştită cu privire la toate lucrurile pe care le-am făcut în România, în ultimii 9-10 ani. Nu pot să declar acum mai multe lucruri. Da, cred că este un gest de onoare pe care trebuie să îl faci în astfel de situaţie, fără să fie motive sau obligaţii legale. Nu am avut nicio obligaţie legală să îmi dau demisia, lucru pe care l-am făcut ca un gest de onoare”, a completat Baciu.

Mesajul integral al lui Andrei Baciu

"Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității. Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală. 

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. 

Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala. Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați".

Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023. Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Andrei Baciu a demisionat de la conducerea CNAS. Astăzi a ajuns în faţa procurorilor DNA, în dosarul vaccinurilor