Antena Meniu Search
x

Angajaţii din Ministerul Educaţiei nu au avut timp să discute cu profesorii, spun sindicaliştii. Negocierile, întrerupte după două ore

Greva profesorilor continuă, au declarat în această dimineaţă sindicaliştii din învăţământ. La ora 10 au început negocierile la Ministerul Educaţiei, deşi profesorii au spus clar că vor discuţii la Guvern. Cel mai tensionat moment a fost însă în urmă cu scurt timp. Negocierile au fost întrerupte după nici două ore de cei de la Minister, din lipsă de timp a angajaţilor.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 13:35

Vezi și

O veste deloc liniştitoare pentru sutele de mii de elevi pentru care examenele ar fi trebuit să înceapă de luni. Acum, testările ar putea fi amânate. Deja perioada înscrierilor a fost prelungită până pe 9 iunie în cazul ambelor examene. Probele de competențe ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, a spus-o ministrul Educaţiei ieri. 

Marius Nistor, lider de sindicat: În momentul de față nu am ajuns în faza în care să vorbim de anularea examenelor, dar cu cât se lungește mai mult acest conflict de muncă există și acest risc. S-a depus o solicitare pentru acțiuni de protest joi sau vineri. În grevă nu sunt numai membrii de sindicat și nemebrii. Din datele Ministerului s-au retras 15.000, majoritatea nu sunt membri de sindicat, deci procentul este nesemnificativ și nu influenţează în ansamblu legalitatea acestei acțiuni de protest.

20.000 de angajaţi din Educaţie ar urma aşadar să protesteze, din nou, săptămâna aceasta în Capitală.

Sindicatele din Educaţie: 86,93% dintre grevişti continuă protestul

Federaţiile sindicale din Educaţie au transmis că procentul membrilor de sindicat aflaţi în grevă este de 86,93 din totalul celor care au semnat referendumul pentru declanşarea acestei forme de protest. La rândul său, Ministerul Educaţiei a precizat că procentele comunicate marţi ”sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”.

”Menţionăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educaţiei au fost raportate la totalul salariaţilor din învăţământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflaţi în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învăţământ”, afirmă sindicaliştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Angajaţii din Ministerul Educaţiei nu au avut timp să discute cu profesorii, spun sindicaliştii. Negocierile, întrerupte după două ore