Antena Meniu Search
x

Angajaţii unei primării luau salariile de două ori pe lună, o dată pe card şi o dată numerar. Cât au primit în plus

Un audit al ANAF la Primăria Sânpetru de Câmpie a scos la iveală o situaţie uluitoare: patru angajaţi încasau salariul de două ori la final de lună, o dată pe card şi o dată numerar.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 17:26

Primăria Sânpetru de Câmpie
Primăria Sânpetru de Câmpie - sanpetrudecampie.ro
  • Prejudiciul se ridică la aproape 100.000 de euro.

În urma auditului, primarul Spiru Şerban Crăciun a depus plângere penală la Parchet şi spune că nu a mai auzit nicăieri de o asemenea situaţie.

Primarul comunei Sânpetru de Câmpie se declară uimit de situaţie

"La preluarea mandatului, neavând o colaborare bună cu colegii, am hotărât să aducem un audit extern, pentru a vedea pe unde ne aflăm. Pe lângă alte probleme care nu sunt departe de alte primării, una le-a întrecut pe toate: salariile. Erau salarii luate pe statul de plată, cash, cu semnătură, şi erau salarii, pentru aceeaşi angajaţi, şi prin virament bancar. (...) Patru angajaţi au luat în formă repetată sume, ajungând la aproape 500.000 de lei. Am făcut sesizări la Poliţia Economică şi la ANAF, deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Acum sunt ca într-o barcă, eu vâslesc înainte, doi vâslesc înapoi, cred că aşa cum suntem noi, primarii, când din patru în patru ani luăm sau nu examenul, aşa ar trebui să fie şi funcţionarii publici, cu examen de competenţe, de morală şi aşa mai departe", a declarat primarul Şerban Crăciun, potrivit Adevărul.

Raportul ANAF arată că faptele constituie delapidare şi că bugetul comunei a fost prejudiciat cu 447.636 de lei de către cei patru angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Angajaţii unei primării luau salariile de două ori pe lună, o dată pe card şi o dată numerar. Cât au primit în plus