Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"

Tragedie pe litoral înainte de vacanța de 1 Mai: un şofer de 27 de ani a murit, iar prietenul lui de 23 de ani, pasager, a rămas fără o mână într-un accident cumplit petrecut în Mangalia. Tânărul aflat la volanul unui bolid nu a ţinut cont de ploaia de afară şi a apăsat pedala de acceleraţie. Cel mai probabil, maşina cu tracţiune pe spate a intrat în acvaplanare şi nu a mai putut fi controlată. S-a învârtit de mai multe ori pe şosea şi s-a izbit violent de un stâlp. Impactul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 19:31

Vezi și

Accidentul terbil s-a petrecut în dreptul şantierului naval Mangalia, la opt dimineaţa. O cameră de supraveghere a surprins impactul cumplit. Maşina sport se răsuceşte de câteva ori pe şosea, ajunge cu spatele pe sensul de mers, iese de pe carosabil, loveşte un gard, spulberă o troiţă şi se opreşte într-un stâlp de electricitate.

Andreea Filip, reporter Observator: Tinerii veneau dinspre Vama Veche şi mergeau către Mangalia. În curbă, şoferul a pierdut controlul volanului şi a alunecat zeci de metri pe carosabilul umed. 

Deznodământul e tragic

Şoferul, un tânăr de 27 de ani, care cel mai probabil nu purta centura de siguranţă, e aruncat din maşină. Prietenul lui de 23 de ani, pasager în dreapta, rămâne prizonier între fiarele contorsionate.

Pe acelaşi subiect

Martor: Mamă, cum s-a făcut!

Mai multe salvări ajung imediat la locul accidentului.

Anamaria Stoica purtator de cuvant ISU Dobrogea: Am intervenit cu două autospeciale descarcerare smurd si saj. In sprijin a venit si terapie intensivă mobilă. 

Cei doi tineri sunt în stare extrem de gravă. Medicii îi trimit de urgenţă la spitalul Mangalia. Pe drum însă şoferul moare.

Claudia Tatarici, medic SAJ: A intrat în stop cardiorespirator, s-a efectuat protocol de resucitare, dar a fost declarat decedat. 

Cei doi mergeau să facă ITP-ul maşinii

Prietenul lui e trimis la spitalul Judeţean Constanţa. E în comă iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze un braţ. Cei doi tineri sunt din Limanu şi mergeau cu maşina la o staţie ITP. Speicaliştii care au văzut imaginile cred că cel mai probabil,  şoferul a pierdut controlul volanului din cauza fenomenului de acvaplanare. Mai exact, a condus cu viteză pe un carosabil umed. 

Titi Aur: La şcoala de şoferi nu-ţi vorbeşte nimeni de acvaplanare. E o situaţie clasică, acei tineri au avut încredere prea mare în maşină, au mers mai tare decât îi puteau proteja sistemele maşinii. În momentul în care ai intrat în acvaplanare îţi trebuie foarte multă experienţă şi talent să scapi nevătămat. Ce trebuie să faci este să anticipezi. 

Poliţiştii vor stabili exact cum s-a petrecut tragedia. 

Olimpia Ceară, purtator de cuvant IPJ: Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge și a eventualului consum de substanțe psihoactive.

Deocamdată nu se ştie dacă şoferul era băut sau drogat. 

Un accident similar s-a petrecut pe autostrada A1, săptămâna trecută. Un şofer de 38 de ani, care mergea acasă, spre Piteşti, a murit după ce pierdut controlul volanului, tot din cauza fenomenului de acvaplanare. S-a izbit de parapetul metalic dintre cele două sensuri de mers, iar bucata de metal a trecut prin capota maşinii şi a ieşit prin portbagaj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"