Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Dronă de tip kamikaze, prăbuşită la câţiva km de Brăila. Ce scria pe ea

Alertă militară în zona Brăila! Pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina, o dronă, cel mai probabil rusească, a intrat aproape 25 de kilometri în interiorul ţării. S-a prăbuşit la circa 7 kilometri de oraş, aproape de o fermă. Întreaga zonă a fost încercuită de autorităţi, iar militari şi ofiţeri SRI au analizat fragmentele aparatului de zbor.  Primele informaţii arată că este o dronă de tip kamikaze.

de Adrian Obreja

la 29.03.2024, 19:16

Vezi și

Drona care s-a dezintegrat la impactul cu solul a format un crater uriaş. A căzut în zona unei ferme agricole din Insula Mare a Brăilei, destul de aproape de oraş. În fotografiile făcute imediat după explozie, pe o bucată de fuselaj se vede inscripţia cu caractere chirilice ,,Nu atingeţi!". La finalizarea anchetei, autorităţile au chemat un buldoexcavator pentru a acoperi craterul. Iar după amprenta pământului proaspăt pus aici se înţelege clar şi se vede că acel crater avea un diametru de cel puţin 4 metri.

Azi-noapte, chiar dacă au fost noi bombardamente asupra Ucrainei, porturile Reni şi Ismail nu au fost vizate

Aparatul de zbor a parcurs circa 23 de kilometri pe teritoriul ţării noastre înainte de a se prăbuşi, în jurul orei 22. Zona s-a umplut imediat de poliţişti, militari şi ofiţeri SRI. Căile de acces au fost blocate, iar un elicopter al armatei a survolat întreaga zonă. Autorităţile au oferit însă puţine informaţii. "Au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian, posibil dronă, pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei", a declarat Corneliu Pavel, purtător de cuvânt MApN. Proprietarul terenului spune că nu a văzut nimic suspect noaptea trecută. "Nu s-a auzit nimic, oamenii aceştia de la departamentul de specialitate sunt la faţa locului. Nu a zburat nimic aseară, pe cer", a declarat şeful fermei agricole.

Locuitorii din Brăila au filmat însă un aparat de zbor în zona Grădinii Mari, aproape de Dunăre, cu circa 2 ore înainte de impact. Autorităţile încearcă acum să afle dacă este vorba despre aceeaşi dronă, dar şi care a fost traseul acesteia pe teritorul ţării noastre. "Se desfăşoară o anchetă. Nu este prima, mi-aş dori să fie ultima. Nu a pus viaţa în pericol nimănui", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Este a şasea dronă căzută în România, în ultima jumătate de an. Până acum, asemenea incidente au avut loc numai în judeţul Tulcea, aproape de graniţa cu Ucraina.

Azi-noapte, chiar dacă au fost noi bombardamente asupra Ucrainei, porturile Reni şi Ismail nu au fost vizate de ruşi, ci infrastructura energetică din alte zece regiuni. Explozii puternice au avut loc în mai multe oraşe, printre care Dnipro, Liov, Poltava şi Cernăuţi. Armata lui Putin a folosit 60 de drone de atac şi 39 de rachete de diferite tipuri. 84 dintre proiectile au fost interceptate, dar cele care şi-au atins ţinta au provocat daune serioase. Trei centrale termice ale celei mai mari companii private de energie din Ucraina au fost avariate, iar cel puţin şase oameni au fost răniţi.  Dronele şi rachetele s-au apropiat şi de teritoriul Poloniei, care a ridicat în aer avioanele de luptă proprii şi ale aliaţilor NATO ca măsură de precauţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Dronă de tip kamikaze, prăbuşită la câţiva km de Brăila. Ce scria pe ea