Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Femeie strivită în maşină de un brad, smuls de vânt din rădăcină. Soţul aflat la volan încerca să întoarcă maşina, pe Transalpina

Vremea ucide. Un brad smuls din rădăcină a căzut peste o maşină aflată în mers pe Transalpina. O femeie de 64 de ani a murit, iar soţul ei a fost rănit. Incidentul s-a produs în urma rafalelor de vânt puternic şi a ploilor torenţiale. Zeci de arbori au căzut seceraţi la pământ, iar 14 maşini au rămas blocate. Autorităţile ne sfătuiesc să ne amânăm călătoria la munte sau să luăm în calcul alte rute pentru că pericolul nu a trecut. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.07.2023, 19:11

Vezi și

Cei doi soţi din Bucureşti îşi petreceau vacanţa la munte. Tragedia s-a produs în jurul prânzului pe DN 67 C, între localitatea Tău şi barajul Oaşa, din Alba. Vântul sufla cu peste 100 de kilometri pe oră, iar bradul înalt de câţiva metri se afla la aproximativ 15 metri de şosea. Vijelia a smuls pur şi simplu copacul din rădăcină şi l-a proiectat peste maşina aflată în mers. 

Femeie strivită în maşină de un brad, smuls de vânt din rădăcină

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cei doi soţi veneau dinspre Sebeş şi se întreptau spre Oaşa. În acest loc, drumul era blocat de doi brazi, iar bărbatul a vrut să întoarcă maşina. În acel moment, un alt copac s-a prăbuşit peste autoturism. 

Alin Şerbănescu - CNAIR: Din cauza apei şi a vântului acest arbore a fost smuls. Arborele pare sănătos, adică inclusiv rădăcinile lui par sănătoase. Adică nu e un arbore putrezit.

Pe acelaşi subiect

Şoferul de 62 de ani se afla la volan, iar impactul a fost fatal pentru soţia lui, pasageră pe scaunul din dreapta. A fost scoasă din maşină de ceilalţi şoferi, iar o asistentă medicală aflată în timpul liber i-a acordat primul ajutor. Manevrele de resuscitare au fost continuate de medici, însă zadarnic.

Femeie: Când au scos-o pe doamna, au spus de atunci că nu mai respiră. O venit aşa o vijelie şi o piatră şi o întuneceală de ziceai că se termină lumea. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Atât de puternică a fost furtuna încât, iată, doar în această zonă, pe o distanţă de nici 50 de metri, am numărat 27 de brazi care au fost, pur şi simplu, rupţi de vânt. 

După incident, a fost emis un mesaj RO ALERT prin care şoferii erau sfătuiţi să îşi amâne călătoria sau să ia in calcul alte rute. 

Şofer: O tragedie foarte mare, într-adevăr, pentru dânşii, şi ne pare rău. Am primit alertă pe telefon.

Recomandăm conducătorilor auto să evite deplasarea în zonele afectate, având în vedere că vântul puternic poate smulge din rădăcini chiar şi arborii sănătoşi punând în pericol participanţii la trafic. <SURSA: CNAIR>

Zehan Sergiu, comandant secţie de pompieri Sebeş: Nu e o intervenţie uşoară pentru că încă suntem supuşi la anumite pericole din cauza copacilor care încă stau să cadă.

Reprezentanţii CNAIR spun că pot aplica restricţii pe timp de caniculă sau vijelii doar pentru maşinile cu tonaj mare sau iarna când drumurile sunt impracticabile din cauza zăpezii. 

Alin Şerbănescu - CNAIR: Acolo este o zonă împădurită, unde nu se puteau monta plase. DRDP Cluj a solicitat celor de la Romsilva să taie sau să identifice copacii cu risc de cădere şi să îi taie. Noi nu putem să tăiem arbori că riscăm inclusiv dosare penale. Ca atare, Romsilva este cea care trebuie să intervină. 

Circulaţia în zonă a fost blocată câteva ore. Judeţul Alba se află sub cod galben de furtună până mâine şi este bine să evitaţi pe cât posibil deplasările în zonele montane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Femeie strivită în maşină de un brad, smuls de vânt din rădăcină. Soţul aflat la volan încerca să întoarcă maşina, pe Transalpina