Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Cluj, în care un profesor universitar şi-a pierdut viaţa. Dascălul mai avea doar câţiva paşi până la serviciu

Un reputat profesor universitar din Cluj-Napoca a murit pe un trotuar, lovit de un şofer căruia i-a apărut în faţa maşinii un biciclist. Un accident care putea fi evitat dacă cei doi ar fi respectat regulile: unul să circule cu viteză mai mică, iar celălalt să se asigure înainte să treacă de pe o bandă pe alta. Doar biciclistul a fost reţinut până acum, pentru că a fugit după coliziune.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.11.2021, 20:05

Vezi și

Cinci secunde! Atât a durat înlănţuirea momentelor fatidice care au dus la teribilul accident din centrul Clujului. Ca într-un joc de domino, prima piesă a fost biciclistul de 21 de ani care a părăsit banda din dreapta destinată autobuzelor şi bicicletelor.

Printre maşini, în diagonală, a străbătut încă patru benzi pentru a ajunge pe cea din stânga arterei cu sens unic. Într-o fracţiune de secundă, a tăiat faţa unei autoutilitare, iar şoferul a trebuit să tragă brusc de volan. Şoferul maşinii l-a atins uşor, însă din nefericire, pe bărbatul de 64 de ani aflat pe trotuar nu l-a mai putut evita. 

Alex Prunean, reporter Observator: În zona în care s-a produs accidentul trotuarul este foarte îngust, de aproximativ un metru, iar bordura extrem de joasă. Chiar dacă observa maşina venind spre el, bărbatul nu avea cum se feri din cauza acestui gard care îngrădeste un şantier. 

O femeie, la un pas să cadă ea victimă

Pe acelaşi subiect

O femeie aflată pe trotuar la câţiva metri de locul accidentului a scăpat ca prin urechile acului.

Martoră: Mergeam înainte, era o doamnă după mine, şi la un moment dat, numai am auzit o pocnitură. Cand m-am uitat înapoi, deja...m-am speriat toată. Puteam să fiu eu.

Bărbatul lovit, un reputat profesor al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a decedat. Locuia în zonă şi mai avea câteva sute de metri de mers până la rectorat. Colegii lui încă nu şi-au revenit din şoc. 

Prof. dr.ing. Mircea Bara: E o pierdere foarte mare pentru noi, pentru departament. Un om care era recunoscut în ţară şi în străinătate ca un mare specialist în domeniul megatronicii şi al ingineriei sistemelor. 

După impact, biciclistul a mers înainte încă 50 de metri, s-a uitat în urmă şi apoi a mers mai departe. Coincidenţă stranie, fugarul este student al Facultăţii de Electronică din cadrul aceleiaşi universităţi. Poliţiştii l-au identificat cu ajutorul sistemului inteligent de supraveghere video o zi mai târziu. 

Alexandra Luca, IPJ Cluj: A fost depistat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul secţiei 6 Politie Cluj-Napoca pe o stradă din municipiu.

Biciclistul nu îşi recunoaşte vinovăţia

Tânărul nu îşi recunoaşte însă vinovăţia. Spune că nu el este cel din imagini, dar chiar şi asa, a fost reţinut pentru 24 de ore. Deocamdată este doar suspect şi cercetat pentru părăsirea locului accidentului. Şi biciclistul, dar şi şoferul, sunt vinovaţi, sunt de părere specialiştii.

Bogdan Marișca, pilot de raliu: În cazul biciclistului ar fi trebuit să se asigure, nu avea ce să caute acolo, în cazul şoferului ar fi trebuit să nu accelereze, se vede fumul pe care îl scoate. 

Lucian Diniţă, fost şef Poliţia Rutieră: Avea varianta în care putea să lovească biciclistul, şi atunci ancheta se derula într-un anumit fel. Se stabilea prin anchetă ca cel care a virat, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers sau a virat brusc putea să poarte vinovăţia. 

Acum, însă, ancheta are un alt mers. Şoferul a fost audiat şi este cercetat pentru ucidere din culpă, dar nu a fost reţinut. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea sta după gratii până la cinci ani. Tânărul biciclist riscă între 2 şi 7 ani pentru părăsirea locului accidentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Cluj, în care un profesor universitar şi-a pierdut viaţa. Dascălul mai avea doar câţiva paşi până la serviciu