Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Filmul accidentului misterios din Cluj: 2 bărbați au murit înecați, salvatorii se tem că ar mai fi victime

Accident misterios în Cluj. O maşină a ieşit de pe şosea, a rupt parapetul şi a ajuns în ape îngheţate. După ore bune, scafandrii au găsit cadavrele a doi bărbaţi. Salvatorii se tem că ar fi fost mai mulţi pasageri în autoturism. Însă misiunea lor de căutare este extrem de dificilă. Lacul are o adâncime de aproape 20 de metri. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.02.2022, 19:27

Vezi și

Alarma s-a dat aseară, puţin după ora 22. Un trecător a sunat la 112 şi a anunţat că balustrada de pe marginea Şomeşului Cald este smulsă şi se văd urme de frânare. Imediat, salvatorii au ajuns la faţa locului şi au conturat scenariul tragic. O maşină se prăbuşise în apă.

La volan era un tânăr de 28 de ani. Andrei plecase împreună cu un prieten la Turda pentru a-şi face un tatuaj. N-a mai apucat. La un moment dat ar fi pierdut controlul volanului şi a sărit cu maşina în apa îngheţată. Până târziu în noapte salvatorii au cercetat apa. Fără succes. 

Misiunea scafandrilor este extrem de dificilă

Alex Prunean, reporter Observator: În această zonă, în amonte de baraj apa are o adâncime extrem de mare, de peste 10 metri. Misiunea oricărui scafandru este extrem de dificilă. Atât din cauza vizibilităţii reduse, dar şi a vegetaţiei uriaşe de pe fund, având în vedere că înainte de construirea barajului în acest loc era o pădurice. 

Pe acelaşi subiect

De dimineaţă căutările au fost reluate. Patru scafandri şi o barcă dotată cu sonar au ajuns în zonă. 

Gheorghe Frățilă, Salvamont Cluj: Condiţiile de scufundare au fost dificile. Apa 4 grade. Vizibilitate extrem de proastă, mult mâl, se tulbură instantaneu.

Presupunerile sumbre s-au adeverit. Andrei şi încă un bărbat de 33 de ani au fost găsiţi fără viaţă. 

Andrei Biriș, ISU Cluj: Din păcate, aceştia prezentau semne cadaverice şi nu s-au putut efectua manevre de resuscitare.

Mașina e la 17 metri adâncime, în lac

Alex Prunean, reporter Observator: Cei doi bărbaţi au fost găsiţi în apreopierea maşinii, la o adâncime de 17 metri. Autoturismul se află în mâl, cu roţile în sus, în apropiere de zidul barajului, iar scafandrii nu au reuşit să vadă dacă în interior se mai află cineva. Ieri, Andrei a vorbit cu părinţii săi. Oamenii sunt în stare de şoc şi caută explicaţii. 

Mama șoferului: O fi fost lovit copilul din spate de altă maşină că era un pic de frână, copilul o fi vrut să evite treaba asta. 

Tatăl şoferului: A zis că e pauza de masă, mănâncă şi apoi că merge la lucru, apoi n-am mai vorbit cu el la telefon. 

Andrei avea un băieţel de doi ani. Cel mic a rămas acum orfan. Salvatorii se tem că în maşină ar fi fost mai mulţi pasageri. Anchetatorii vor stabili exact cum s-a intâmplat nenorocirea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Filmul accidentului misterios din Cluj: 2 bărbați au murit înecați, salvatorii se tem că ar mai fi victime