Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Unei tinere din Botoşani i-a "pocnit" implantul mamar, după ce s-a lovit de bordul maşinii. Victima de abia îşi mărise bustul

Întâmplare şocantă la Botoşani: o tânără de 26 de ani a trecut prin spaima vieţii după ce i-a explodat implantul mamar într-un banal accident rutier. Femeia nu şi-a pus centura de siguranţă din cauza operaţiei, iar la o frână bruscă s-a lovit de bordul maşinii. Din cauza durerilor, a ajuns direct la spital. Şi nici măcar nu e un caz singular. Conform statisticilor, o femeie din zece suferă o ruptură de implant în primii ani după intervenţie. 

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 19:42

Vezi și

Tânăra de 26 de ani din Botoşani se întorsese recent din străinătate. Înainte de a ajunge acasă, s-a oprit în cabinetul unui medic estetician din Bucureşti şi şi-a mărit bustul. Iar când a ajuns în oraşul natal, a ieşit cu un prieten cu maşina la plimbare.

Pentru că era proaspăt operată nu şi-a mai pus centura de siguranţă

În scurt timp, o zi relaxată s-a transformat într-un coşmar. La un moment dat, în trafic, şoferul a frânat brusc. Femeia s-a lovit puternic de bord. Impactul a fost atât de dur, încât tânăra ar fi simţit că sânul stâng pur şi simplu i-a pocnit, după cum le-a mărturist mai târziu doctorilor. A ajuns la urgenţe cu dureri groaznice. Medicii i-au pus rapid diagnosticul - ruptură implant sân stâng prin traumatism.

Ramona Guraliuc - medc sef UPU a SJU Botoşani: Pacienta avea o proteză care a fost investigată cu un examen computer tomograf. S-a stabilit că proteza a avut afectare. În urma tratamentului pentru durere care s-a efectuat în serviciul de urgenţă, s-a luat legătura cu medicul curant, urmând să se instituie un tratament de specialitate.

Pe acelaşi subiect

Chirurgii cu experineţă cred că a fost o eroare medicală. Implantul ar fi putut fi deteriorat în timpul operaţiei.

Dr. Moti Yair Levy, chirurg plastician: Este extrem de greu, aproape imposibil, ca de la un accident, de la o lovitură, să se rupă implantul. A fost fisurat înainte, poate a fost atins cu un ac. În cazul in care un implant a explodat, s-a deteriotat învelişul, nu e mare tragedie. Te intorci la chirug, se deschide, scoate implantul, se curăţa toată zona şi putem să introducem alt implant.

Cazul tinerei din Botoşani nu este o excepţie

O femeie din Marea Britanie a povestit cum s-a trezit peste noapte cu unul dintre implanturi fisurat. În câteva zile, sânul afectat era de mărimea unui pepene.

Hannah Packham: Sânul meu stâng a început să fie din ce în ce mai mare. Era foarte tare, greu. Acesta era de cinci ori mai mare. Mă simţeam de parcă eram gravidă în nouă luni. Era dificil să stau în pat. Trebuia să îl ridic şi să îl mut.

La un pas de moarte a fost şi o fostă concurentă la Miss World, după ce un implant i-a explodat în somn.

Concurentă Miss World: M-am trezit şi sânii mei pur şi simplu erau de mărimea capului. Şi nu se mai opreau din crescut. Aveam o gaură în partea stângă a bustului. Când eram sub anestezie mi-au scos impanturile. Am început să sângerez extrem de tare. Am pierdut șase litri de sânge.

O altă tânără a trecut printr-o spaimă groaznică în timp ce zbura de la Moscova la Zurich. În timpul unei turbulenţe, implanturile cu silicon au explodat, după ce femeia s-a lovit de scaunul din faţă. Medicii atrag atenţia pacientelor să respecte cu stricteţe toate indicaţiile pe care le primesc atunci când se externează.

Dr. Moti Yair Levy, chirurg plastician: Unul dintre riscurile cele mai mari este sângerarea postoperatorie. Această zonă până nu se vindecă este extrem de fragilă. La un efort poate să pocnească, implantul să iasă afară. Nu are voie să ridice greutăţi. Nu are voie să meargă la sală, să facă exerciţii cu pieptul. Să conducă, ridicarea obiectelor prin casă.

Să arăți tânăr, atrăgător și să fentezi trecerea timpului, cu orice preț, a devenit e un ţel pentru mulţi.

Anul trecut, la nivel mondial, peste 20 de milioane de femei au trecut pragul unui cabinet medical pentru intervenţii estetice. Două milioane dintre ele şi-au mărit sânii, în timp ce alte aproape 6 milioane şi-au făcut proceduri cu botox. Şi bărbaţii intră în competiţia frumuseţii. Trei milioane de domni şi au remodelat nasul, şi au făcut implant de păr sau şi au corectat urechile numai anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Unei tinere din Botoşani i-a "pocnit" implantul mamar, după ce s-a lovit de bordul maşinii. Victima de abia îşi mărise bustul