Antena Meniu Search
x

Video Anul 2023 a fost declarat "Anul Ciprian Porumbescu". Omagiul inedit adus de organizatorii evenimentelor dedicate marelui compozitor

Anul 2023 a fost declarat "Anul Ciprian Porumbescu". La nivelul întregii ţări vor fi organizate mai multe evenimente dedicate marelui compozitor. Unii organizatori s-au gândit să îi facă o promovare "dulce", aşa că au lansat ciocolata Ciprian Porumbescu. Aceasta conţine un ingredient pe care compozitorul îl adora.

de Angela Bertea

la 05.04.2023, 07:41

Vezi și

În anul Ciprian Porumbescu, ca un omagiu adus compozitorului, a fost lansată ciocolata care îi poartă numele acestuia.

Angela Bertea, reporter Observator: Ciocolata poate fi achiziționata de aici de la Muzeul Naţional al Bucovinei, costa 9 lei și este umplută cu crema cu aroma de cafea. Totodată mai sunt și alte suveniruri, ceas, semene de carte, căni, toate cu Ciprian Porumbescu.

Alexandru Kovacs , inspector de specialitate Muzeul Naţional al Bucovinei: S-a ales acest sortiment cu cafea deoarece cercetările realizate de specialişti au arătat că îi plăcea foarte mult cafeaua.

În anul Ciprian Porumbescu, ca un omagiu adus compozitorului, a fost lansată ciocolata care îi poartă numele

Pe acelaşi subiect

În fiecare lună, până la finalul anului, în judeţul Suceava au loc diferite evenimente importante dedicate marelui compozitor.

Neculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava: Ciprian Porumbescu a fost pe lângă un mare compozitor, şi un mare patriot şi lucrul acesta vrem să îl aducem în discuţie astfel încât să nu existe român care să nu vorbească despre Ciprian Porumbescu în acest an. În ultimul timp nu prea am mai auzit prea multe lucruri despre Ciprian Porumbescu. Cred că mulţi dintre cei tineri nici nu stiu cine a scris muzica de la tricolor.

Și pentru că vorbim de Anul Ciprian Porumbescu, Muzeul Memorial și Casa Memorială din localitatea ce-i poartă numele pot fi vizitate zilnic anul acesta.

Angela Bertea, reporter Observator: Violoncel și pianul la care a cantat marele artist se afla aici la muzeul memorial de la Stupca. Deasemenea, tot aici se găsesc și bagheta de dirijor și husa viorii marelui compozitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Anul 2023 a fost declarat "Anul Ciprian Porumbescu". Omagiul inedit adus de organizatorii evenimentelor dedicate marelui compozitor