Antena Meniu Search
x

ANUNŢ IMPORTANT pentru românii din Italia! Guvernul din Peninsulă a luat o DECIZIE BOMBĂ ce vizează milioane de oameni

Guvernul italian a aprobat ieri o hotărâre de care ar putea beneficia 400.000 de familii, aproape 2 milioane de persoane, inclusiv unii dintre românii care muncesc în Peninsulă.

Guvernul italian a aprobat ieri o hotărâre de care ar putea beneficia 400.000 de familii, aproape 2 milioane de persoane, inclusiv unii dintre românii care muncesc în Peninsulă.

Este vorba despre o decizie prin se stabilește un venit minim garantat, “venitul de incluziune” (reddito di inclusione, REI), începând de la 1 ianuarie 2018.

Venitul garantat este de maximum 490 de euro pe lună, acordat familiilor cu peste cinci membri, iar prioritate au familiile cu copii minori, femeile gravide și șomerii în vârstă de peste 50 de ani.

Sunt eligibile familiile cu venituri sub 6000 de euro pe an și proprietăți cu valoare totală sub 20.000 de euro. În această categorie s-ar putea încadra şi unii dintre românii care muncesc în Italia. Este bine de ştiut că pentru a obţine acest venit minim garantat nu este neapărată nevoie de cetăţenie italiană, putând beneficia de el şi rezidenţii.

Pe acelaşi subiect

Cererile vor putea fi depuse începând cu luna decembrie a acestui an la primării, iar venitul minim se acordă timp de maximum 18 luni.

Noua formă, REI, va înlocui sprijinul pentru incluziune activă (SIA), un ajutor social în vigoare din septembrie 2016. REI va fi putea fi acordat celor care realizează venituri din muncă, însă nu este compatibil cu niciun tip de ajutor de șomaj.

Numărul familiilor sărace din Italia a crescut mult de la începutul crizei financiare din 2008. Față de 7,3% săraci în 2009, s-a ajuns în 2014 la 11,6%, când media în Uniunea Europeană era de 8,9%, potrivit unui raport al Comisiei Europene din iulie anul acesta. În 2016, conform datelor Institutului Național de Statistică, trăiau în sărăcie absolută 1,6 milioane de familii, cu un total de 4,7 milioane de membri, adică 7,9% din populația de 60 de milioane a Italiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ANUNŢ IMPORTANT pentru românii din Italia! Guvernul din Peninsulă a luat o DECIZIE BOMBĂ ce vizează milioane de oameni