Antena Meniu Search
x

Apartament din Vulcan, plin cu animale chinuite. Un câine n-a mai aşteptat salvarea: a sărit pe geam, de la etajul 8, când au ajuns poliţiştii

Poliţiştii din Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost sesizaţi că un bărbat de 71 de ani ţine câini şi pisici în apartament, fără apă şi hrană suficiente. Vecinii au sunat la 112, deranjaţi de miros. Cinci câini şi trei pisici au fost preluate din casă, iar Poliţia a sesizat Direcţia de Sănătate Publică, dat fiind focarul de infecţie din apartament. Un câine s-a aruncat de pe geam la sosirea poliţiştilor, iar mai multe pisici s-au ascuns.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 11:14

- Profimedia

"La data de 12 martie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Hunedoara, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan, au intervenit pe raza municipiului Vulcan, ca urmare a unei sesizări privind faptul că, într-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu, din localitate, un bărbat aplica rele tratamente faţă de 6 câini şi mai multe animale din specia felină. Sesizarea semnala şi faptul că (înainte ca poliţiştii să ajungă la faţa locului) unul dintre câini a sărit pe fereastra apartamentului, situat la etajul al VIII-lea, decedând", a transmis, joi, IPJ Hunedoara.

Bărbatul, amendat cu 9.000 de lei

Sursa citată de news.ro a precizat că animalele nu beneficiau de hrană şi apă în cantităţi suficiente, nici de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, aşa că poliţiştii au dispus plasarea acestora în adăpostul aparţinând unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a fost amendat cu 9.000 lei cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile a sumei de 1.500 lei.

În apartament erau mai multe animale, dar poliţiştii au reuşit să preia 5 câini şi 3 pisici, întrucât mai multe pisici au fugit şi s-au ascuns. IPJ a sesizat Direcţia de Sănătate Publică, dat fiind focarul de infecţie din apartament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Apartament din Vulcan, plin cu animale chinuite. Un câine n-a mai aşteptat salvarea: a sărit pe geam, de la etajul 8, când au ajuns poliţiştii