Antena Meniu Search
x

Foto Apelul lansat de Ministerul Sănătății: Stai acasă revelionul acesta

Ministerul Sănătății a lansat, pe pagina de Facebook, un apel către cetățenii români, îndemnându-i să petreacă Revelionul din acest an acasă pentru a limita răspândirea cazurilor de infectare cu coronavirus.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 31.12.2020, 10:40

Ministerul SănătățII: Stai acasă revelionul acesta
Ministerul SănătățII: Stai acasă revelionul acesta - Facebook
  • Restricțiile de circulație rămn în vigoare și de Revelion.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Mesajul postat pe pagina de facebook a Ministerului Sănătății atarge atenția că, în prezent, personalul medical din prima linie se sufocă sub presiunea cazurilor COVID.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Revelion, sub semnul restricțiilor

Sărbători restrânse, în familie, fără invitaţi şi fără să primim în case colindători. Asta ne recomandă autorităţile, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că toate restricţiile rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou. Este prima dată când nu vom avea petreceri, concerte sau focuri spectaculoase de artificii.

Autorităţile cred că mesele festive ar trebui să aibă loc doar cu participarea familiei. Dacă avem şi alţi invitaţi, ar fi bine să păstrăm distanţa şi să purtăm măştile.

Sun menținute și restricțiile privind circulația până la ora 23:00. Asta înseamnă că amatorii de petreceri vor trebui să se oprească la timp, ca să ajungă toată lumea acasă înainte de ora limită. În plus, focurile de artificii ar trebui urmărite anul acesta de la balcon.

Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au emis la rândul lor un ghid pentru toate statele membre UE. Sunt cerute criterii clare pentru evenimentele în familie sau cele în aer liber. Deasemenea este recomandată evitarea ceremoniilor religioase cu public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Apelul lansat de Ministerul Sănătății: Stai acasă revelionul acesta