Antena Meniu Search
x

Aproximativ 30 de turiști au rămas blocați în telescaun la Straja, în Hunedoara

Aproximativ 30 de turiști au rămas blocați în telescaun în stațiunea Straja, din județul Hunedoara, după o defecțiune a instalației.

de Redactia Observator

la 30.01.2022, 16:12

Aproximativ 30 de turiști au rămas blocați în telescaun la Straja
Aproximativ 30 de turiști au rămas blocați în telescaun la Straja - Facebook/ Salvamont Straja Lupeni - imagine ilustrativă

Salvamontiștii i-au coborât pe oamenii din telescaune rând pe rând, cu scara. Unii pasageri au stat în telescaun până la 15 minute, așteptând să fie coborâți de autorități.

Un releu de protecție a decuplat telescaunul de pe Platoul Soarelui, iar echipa Salvamont împreună cu administratorul instalației au trecut la evacuarea primelor scaune aflate la o înălțime mică 3.5 m cu ajutorul unei scări, nefiind nevoie de chitul de salvare folosit în astfel de situații. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

În acest moment, telescaunul este oprit în stațiune din cauza vântului puternic și a condițiilor meteo nefavorabile. „Nu au au fost atacuri de panică din partea persoanelor aflate pe instalație”, a precizat șeful serviciului Salvamont Lupeni Resiga George, potrivit gorjonline.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Aproximativ 30 de turiști au rămas blocați în telescaun la Straja, în Hunedoara