Antena Meniu Search
x

Doi copii au descoperit într-un parc din Arad muniţie din al Doilea Război Mondial

A fost pericol de explozie în centrul Aradului. Doi copii au descoperit într-un parc muniţie din al Doilea Război Mondial. Autorităţile au fost alertate, iar zona a fost imediat închisă şi păzită.

de Redactia Observator

la 20.11.2019, 11:14

Vezi și

A fost pericol de explozie în centrul Aradului. Doi copii au descoperit într-un parc muniţie din al Doilea Război Mondial. Autorităţile au fost alertate, iar zona a fost imediat închisă şi păzită. În urma verificărilor, pirotehniştii din cadrul ISU au găsit şi o grenadă. Din fericire, intervenţia a fost una de succes şi nimeni nu a avut de suferit.

Doi minori au găsit pe malul râului Mureş două tuburi de cartuşe. Erau la plimbare în parcul Europa, din oraş, când au făcut descoperirea. Imediat au alertat autorităţile şi o echipă pirotehnică a ISU Arad a izolat întreaga zonă, pe care apoi au luat-o la puricat. Au găsit încă 23 de cartuşe şi o grenadă defensivă, toate din Al Doilea Război Mondial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un risc uriaş despre care oamenii din zonă nu ştiau nimic.

Pirotehniştii au extras proiectilul din pământ cu un dispozitiv de tip gheară, cu o lungime de aproximativ 50 de metri. Imediat cum grenada a ajuns la suprafaţă geniştii s-au văzut nevoiţi să apeleze la improvizaţii.

Ulterior muniţia a fost dusă în siguranţă în poligon şi distrusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi copii au descoperit într-un parc din Arad muniţie din al Doilea Război Mondial