Antena Meniu Search
x

Asasinatul de la Focşani ar fi trebuit să fie un jaf, însă victima s-a încuiat în maşină şi n-au mai putut să fure banii

Cei trei bărbaţi suspectaţi că l-au ucis de patronul unei case de schimb valutar din Vrancea ar fi plănuit încă din ianuarie să îl jefuiască, au dezvăluit procurorilor. 

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 20:21

Cei trei bărbaţi suspectaţi că l-au ucis de patronul unei case de schimb valutar din Vrancea ar fi plănuit încă din ianuarie să îl jefuiască, potrivit procurorilor. 

Cei trei bărbaţi reţinuţi în cazul afaceristului din Vrancea asasinat în propria maşină au plănuit de la începutul anului să-l jefuiască pe afaceristul din Vrancea, urmărindu-i zilnic traseul şi aflându-i în detaliu programul, susţin procurorii.

Suspecţii au cumpărat o maşină şi au modificat-o, i-au pus plăcuţe de înmatriculare false şi l-au urmărit zile în şir pe bărbat pentru a vedea ce traseu urmează.

"Din cercetările efectuate a rezultat că începând cu 3 ianuarie 2019 şi până pe 22 februarie, cei trei au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea infracţiunii. Au cumpărat un autoturism de teren, i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în faţă, plăcuţe cu numere de înmatriculare false. S-au interesat la cunoscuţi de-ai victimei asupra programului pe care aceasta îl avea, ora la care pleacă de la locul de muncă spre casă, verificând traseul pe care îl parcurgea zilnic", transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Pe acelaşi subiect

Filmul asasinatului din Vrancea, făcut de procurori

Procurorii au făcut public firul evenimentului care s-a petrecut în seara datei de 22 februarie, când omul de afaceri din Vrancea a fost împuşcat în maşina sa, la mică distanţă de casă. Atacatorii au blocat maşina afaceristului, au lovit autoturismul, au tras cu pistolul, însă pentru că omul de afaceri s-a blocat în maşină nu au mai putut fura banii. Ei au fugit rapid de la locul faptei pentru a nu fi observaţi.

"În după-amiaza zilei de 22 februarie, în jurul orei 19.00, inculpaţii s-au deplasat în Focşani, doi cu autoturismul modificat, iar cel de-al treilea cu un alt autoturism, urmând a asigura scăparea celor doi dacă ar fi intervenit probleme. Inculpaţii care se deplasau cu maşina de teren cu numerele false au intrat în mod intenţionat în autoturismul victimei, în timp ce rula pe DJ Focşani - Slobozia Ciorăşti, blocându-l. Ulterior au coborat din maşină şi au executat asupra victimei două focuri, provocându-i leziuni care au dus la decesul victimei. Din cercetări a reieşit că ei au mers la locul faptei înarmaţi, iniţial cu scopul de a sustrage banii din autoturism, însă au prevăzut şi au acceptat că prin modul lor de acţiune pot provoca decesul. S-au grăbit apoi să părăsească locul faptei de teama de a nu fi identificaţi, au abandonat maşina şi au plecat spre locul de întâlnire cu al treilea bărbat, aflat într-un alt autoturism", au mai spus procurorii.

Anchetatorii au precizat că doi dintre bărbaţi sunt acuzaţi de omor calificat, tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, unul având în plus acuzaţia de punere în circulaţie sau conducere a unei maşini neînmatriculate.

Cel de-al treilea individ este acuzat de complicitate la omor calificat şi complicitate la tentativă de tâlhărie calificată.

Afaceristul din Vrancea, asasinat la câţiva kilometri de casă

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost găsit împuşcat vineri seara, într-un autoturism, pe drumul judeţean care duce spre comuna Slobozia Ciorăşti. El mai avea doar câţiva kilometri până acasă, când maşina i-a fost lovită în trafic, intenţionat, după care s-au tras mai multe focuri de armă spre autoturism. Două dintre gloanţe l-au nimerit pe bărbat. Primii care au ajuns la faţa locului au fost medicii de la salvare, alături de poliţişti, dar în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, bărbatul a fost declarat decedat. 

Constantin Chiriță, supranumit și Telu, este omul de afaceri asasinat în Vrancea.

Luni, trei suspecţi în acest caz au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să fugă din ţară pe la Vama Nădlac II. Este vorba despre bărbaţi cu vârste între 28 si 47 de ani, din judeţele Bacău şi Vrancea. Ei au fos reţinuţi, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În maşina omului de afaceri a fost găsită o importantă sumă de bani: 300.000 de lei, 30.000 de euro şi 20.000 de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Asasinatul de la Focşani ar fi trebuit să fie un jaf, însă victima s-a încuiat în maşină şi n-au mai putut să fure banii