Antena Meniu Search
x

Gigi Englezu, unul dintre asasinii afaceristului din Vrancea, este eliberat condiţionat

Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis şi 'Gigi Englezu', unul dintre asasinii afaceristului din Vrancea, a fost recent eliberat din închisoare.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 26.02.2019, 10:42

Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis şi 'Gigi Englezu', unul dintre asasinii afaceristului din Vrancea, a fost recent eliberat din închisoare.

Condamnat în anul 2017 la doi ani şi opt luni de închisoare pentru trafic şi consum de droguri, Gigi Englezu a fost eliberat condiţionat în iulie 2018, după ce Judecătoria Focşani a admis cererea de eliberare, iar procurorii nu au făcut contestaţie.

În mod normal, asasinul afaceristului din Vrancea urma să fie pus în libertate abia pe 29 august 2019.

'Petentul (n.r. Gigi Englezu) este o persoană de bună credinţă, iar în perioada executării pedepsei s-a şi căsătorit, aşteptând un copil, fiind depus la dosar certificatul de căsătorie, dar şi caracterizări pe numele său. În ceea ce priveşte latura civilă, precizează că aceasta a fost achitată', se arată în decizia instanţei de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Văscăuţanu.

Pe acelaşi subiect

Gigi Englezu a fost reţinut, ieri, la Vama Nădlac, în timp ce încerca să fugă din ţară, împreună cu cei doi bărbaţi care au participat la asasinara afaceristului din Vrancea, cu o maşină BMW X5.

Cei trei presupuşi asasini ai afaceristului din Vrancea, respectiv Văscăuţanu, Bogdan Ionuţ Sprînceană şi Marius Daniel Cruceanu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat.

Gigi Englezu, unul dintre autorii asasinatului din Vrancea, este eliberat condiţionat

Afacerist executat cu două pistoale la Slobozia Ciorăşti

Cei trei sunt suspectaţi că în noaptea de 22 februarie, l-au urmărit pe Constantin Chiriţă, patronul unei case de schimb valutar din Focşani, iar în zona localităţii Slobozia Ciorăşti au intrat în plin cu maşina, în autoturismul bărbatului.

După accident, Văscăuţanu şi Sprînceană, înarmaţi cu două pistoale de calibrul 5.6mm şi 9mm, au tras mai multe focuri de armă, prin geamul maşinii afaceristului.

În urma atacului armat, Constantin Chiriţă a fost ucis pe loc. În maşina victimei, anchetatorii au găsit 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei, bani de care atacatorii nu s-au atins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Gigi Englezu, unul dintre asasinii afaceristului din Vrancea, este eliberat condiţionat