Antena Meniu Search
x

Video Atacatorul de la amanetul din Dristor, prins de poliţişti după o lună, la staţia de metrou Eroilor. Momentul tentativei de jaf a fost filmat de camere

Un bărbat care a încercat să dea un atac la o casă de amanet din Capitală şi l-a stropit pe angajatul acesteia cu benzină adusă într-o sticlă a fost prins ieri de poliţişti. Atacul a fost filmat de o cameră de supraveghere şi din fericire, jaful nu a fost dus la bun sfârşit. Individul s-a dezechilibrat şi a fugit. În urma verificărilor, poliţiştii l-au identificat şi l-au ridicat chiar din staţia de metrou Eroilor. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 08.02.2024, 13:59

Vezi și

Bărbatul a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore.

Asta după ce a fost prins de poliţiştii Capitalei la metrou, la staţia Eroilor.

Atac la un amanet din Dristor, angajat stropit cu benzină

Jurnaliştii Observator au surprins momentul în care bărbatul este imobilizat. Individul este acum cercetat pentru tentativă la tâhărie calificată, dar şi pentru tentativă la distrugere prin incendiere. Asta după ce, în urmă cu aproape o lună, a intrat într-un amanet din zona Dristor, a aruncat cu benzină atât în incintă, cât şi asupra casierului.

Pe acelaşi subiect

Totodată, poliţiştii au făcut şi o percheziţie domiciliară la acesta, acolo unde au găsit mai multe obiecte care presupun că ar fi legate de acest incident.

"La data de 7 februarie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de  tentativă la tâlhărie calificată și tentativă la distrugere prin incendiere. În fapt, la data de 12 ianuarie 2024, Secția 12 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, de către angajatul unei societăți de tip amanet, din Sectorul 3,  cu privire la faptul că, în jurul orei 18.00, în incinta punctului de lucru al casei de amanet, care era deschis publicului, în timpul orelor de program, ar fi pătruns un bărbat, cu fața parțial acoperită, având asupra lui o sticlă cu o substanță inflamabilă. Bărbatul în cauză ar fi introdus gura sticlei prin geamul de mici dimensiuni, destinat servirii clienților și l-ar fi stropit pe angajat cu substanță pe față și pe corp, după care ar fi adresat un mesaj de amenințare la adresa persoanelor. Din cercetările efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale  din cadrul Poliției Capitalei și al Serviciului de Investigații Criminale - Sector 3, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, bănuit de comiterea faptei. În vederea probării activității infracționale a bănuitului, la data de 7 februarie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe obiecte de interes în cauză. Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  tentativă la tâlhărie calificată și tentativă la distrugere prin incendiere", au transmis autorităţile. 

Bărbatul urmează să ajungă astăzi în faţa judecătorilor, care vor decide dacă acesta va fi sau nu plasat în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Atacatorul de la amanetul din Dristor, prins de poliţişti după o lună, la staţia de metrou Eroilor. Momentul tentativei de jaf a fost filmat de camere