Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atenţionare de călătorie pentru Ungaria. Pe timp de zi, camioanele nu pot tranzita ţara

Restricţii de călătorie în Ungaria, pentru transportatorii de marfă. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că vecinii au decis ca pe timp de zi camioanele să nu poată tranzita ţara.

de Alex Prunean

la 19.08.2024 , 08:26

Căldura excesivă care poate deforma asfaltul este motivul pentru care autorităţile maghiare au luat decizia de a impune resticţii de circulaţie pe drumurile naţionale, dar şi pe autostrăzi. Astfel, până mâine seară la ora 22, toate camioanele cu tonaj mai mare de peste 7,5 tone, nu pot intra în Ungaria şi nu o pot tranzita.

În ciuda temperaturilor ridicate, Ministerul Transporturilor din Ungaria, va permite totuşi, tranzitul camioanelor în timpul nopţii, între orele 22 şi 6 dimineaţa. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe şoferii români că în acestă perioadă e posibil ca la punctele de trecere a frontierei să se formeze coloane lungi de camioane pe sensul de ieşire din ţară, deci să se înarmeze cu răbdare şi pe cât posibil să-şi programeze sosirea la vamă aproape de ora 22.

Pe pagina Poliţiei de Frontieră trafic online, şoferii pot verifica în timp real timpii de aşteptare de la fiecare vamă în parte. Ungaria s-a aflat până azi-noapte sub avertizare cos roşu de caniculă, darv temperaturile ridicate se vor păstra şi în zilele următoare, în special în zona de est, învecinată cu România. 

Vezi și
Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Atenţionare de călătorie pentru Ungaria. Pe timp de zi, camioanele nu pot tranzita ţara