Antena Meniu Search
x

Video Au început probele la sistemul de termoficare din București. Risc de inundaţii în apartamente sau în subsoluri

Începe sezonul rece. În Capitală, Termoenergetica a început de azi probele în sistemul de termoficare. Primarul Nicuşor Dan ne asigura că "la iarnă va fi mai bine". Doar că istoria ne-a învăţat că trebuie să fim pregătiţi pentru orice. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.09.2023, 17:44

Vezi și

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti începe luni încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare, în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024.

"Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă vineri că, luni, 18 septembrie 2023, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare. Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024", transmite CMTEB.

Pericol de inundații în apartamente sau în subsolurile blocurilor

Compania roagă clienţii să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele - inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor - ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

"Vă reamintim că este obligaţia asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor", precizează CMTEB.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condiţiilor legale. Totodată, potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Au început probele la sistemul de termoficare din București. Risc de inundaţii în apartamente sau în subsoluri