Antena Meniu Search
x

Video Au înflorit cireșii roz pe malul râului Bega, un loc ideal pentru a surprinde spectacolul naturii într-o fotografie

În aşteptarea primăverii. nu au înnebunit salcâmii, dar au înflorit cireşii. Se întâmplă la Timişoara, pe malul râului Bega. Crengile îmbrăcate în sute de flori roz formează o arcadă, care, fără doar şi poate, e decorul ideal pentru o fotografie demnă de multe aprecieri pe reţelele de socializare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 27.03.2021, 16:58

Vezi și
  • Denumit şi Tunelul Iubirii, locul împodobit de miile de flori roz cu mici inserţii albe pare fără sfârşit.

Aleea de pe malul râului Bega, aflată chiar în spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, se transformă într-un colţ de rai, an de an, la începutul primăverii. Oricine trece pe aici face popas pentru a surprinde spectacolul naturii într-o fotografie.

Arborii sunt îngrijiţi în permanenţă astfel încât formează, de-o parte şi de alta, o arcadă colorată din crengile care par că se îmbrăţişează. Denumit şi Tunelul Iubirii, locul împodobit de miile de flori roz cu mici inserţii albe pare fără sfârşit.

Cireşii roz din Timișoara, specie pur românească

Cireşii roz au devenit celebri în Japonia şi Washington şi au transformat parcurile în puncte de atracţie turistică. Sute de mii de tineri îşi fac selfie-uri la "umbra" lor. Însă, speciliştii spun că, deşi seamănă izbitor, în Timişoara specia e pur românească.

Conf. Dr. Daniela Poșta, specialist: ”Este o varietate altoită pe corcoduşul nostru. O specie decorativă atât prin flori, după aceea, după ce trec florile prin frunze şi prin fructe. Fructele sunt comestibile, au un gust dulce acrişor. În momentul în care cad florile, este cea ploaie de petale minunată”.

Pe malul Begăi, spectacolul culorilor va continua când vor înflori şi magnoliile din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Au înflorit cireșii roz pe malul râului Bega, un loc ideal pentru a surprinde spectacolul naturii într-o fotografie