Antena Meniu Search
x

Video Autografe false de la persoane celebre, vândute pe internet cu sume exorbitante. Verificarea unei semnături costă şi câteva mii de lei

Semnătura unei vedete poate valora o avere. Pe internet e plin de anunţuri în care oamenii vând haine, postere, discuri sau mingi semnate de staruri. Preţurile sunt pe măsura celebrităţii, dar de multe ori lipsesc garanţiile. Falsurile pot fi atât de bine făcute încât îi pun în dificultate şi pe experţi.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 26.05.2024 , 20:25

Echipamentele marilor campioni sunt printre cele mai valoroase obiecte de colecţie. Mai ales dacă le poartă semnătura.

Pentru pasionaţii de fotbal iată 2 obiecte extrem de valoroase. Tricoul lui Helmut Duckadam, portarul care a apărat 4 penaltyuri consecutive într-o finală de Cupa Campionilor Europeni şi tricoul lui Radu Dăguşin, fundaş central, cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc: 30 milioane de euro. Ambele sunt originale, semnate olograf, adică de mână.

Diferenţa dintre un articol autentic şi unul fals e greu de făcut

Vezi și

Diferenţa dintre un articol autentic şi unul fals e greu de făcut. Site-urile de anunţuri sunt pline de aşa zise originale pe care le pot certifica doar experţii.

Pe acelaşi subiect

Verdictul poate fi dat doar de un expert grafolog, acreditat de Ministerul Justiţiei. Verificarea unei semnături costă între câteva sute şi câteva mii de lei.

"Noi, în ştiinţa asta a grafoscopiei, folosim metoda comparaţiei adică semnăturile acestea se compară din multe puncte de vedere cu semnături certificate ale autorului", spune Gheorghe Pășescu, expert grafolog și criminalist.

Cine vrea să meargă la sigur, poate cumpăra de la o casă de licitaţii unde fiecare produs vine cu documente de autenticitate. Vedeta unei astfel de expoziţii din Bucureşti este un obiect adus de peste ocean.

"Este vorba despre o bâtă de baseball semnată de foarte mulţi preşedinţi americani. A fost cumpăratăa cum 20 de ani şi avem toate certificatele care autentifică că e vorba despre semnături reale. Aici este de fapt subiectul sensibil. O casă de licitaţii va putea să ofere tot timpul această siguraţă cumpărătorilor că de aici, tot ceea ce cumpără şi ceea ce scrie pe etichetă este exact acel lucru", Anca Bejan, reprezentant casă de licitații.

Preţul de pornire pentru această bâtă de baseball este 15 mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Autografe false de la persoane celebre, vândute pe internet cu sume exorbitante. Verificarea unei semnături costă şi câteva mii de lei